Zanimljivosti

POGLEDAJTE KAKO ŽENE IZ AFRIČKOG PLEMENA USPAVLJUJU DECU: Ali jedan detalj na koži ove majke posebno je privukao pažnju! (VIDEO)

Dok se mnoge novopečene mame u zapadnoj civilizaciji muče s uspavljivanjem svojih novorođenčadi, na drugom kraju sveta to izgleda potpuno drugačije.

09.06.2023 17:30

POGLEDAJTE KAKO ŽENE IZ AFRIČKOG PLEMENA USPAVLJUJU DECU: Ali jedan detalj na koži ove majke posebno je privukao pažnju! (VIDEO)
Printscreen/Tiktok/traveldaq

Majke koje imaju malu decu znaju koliko nekada ume da bude veliki izazov uspavati mališane, naročito ukoliko je neophodno da to bude u neko određeno vreme dok su oni još bebe i na to treba da dremkaju više puta u toku dana. One se služe raznim metodama kako bi bebici san došao na oči, međutim, mnoge će priznati da im je lakše da očiste temeljno celu kuću zajedno sa radom u bašti, nego da uspavaju novorođenče za koje je karakteristično da teško utone u san.

I dok mnoge mame to rade u najboljim uslovima i potpunoj tišini iščekujući da dete napokon zatvori oči, a da se one vrate nekim svakodnevnim poslovima, druge to rade na potpuno suprotan način. 

Jedna mama iz Afrike pokazala je kako se tamošnje žene u svakodnevnim uslovima moraju izboriti sa tim da kućni poslovi ne trpe, a da beba na vreme ode na spavanje

Printscreen/Tiktok/traveldaq

Teški uslovi života većinu pripadnica pojedinih afričkih plemena natera na specifičan vid čuvanja deteta

I ne samo to, ta mama ručno melje žito kako bi verovatno pripremila svojoj porodici i ručak, a za to veme je beba ušuškana na njenim leđima i čvrsto povijeno maramom, koja je ujedno i njen odevni komad. I dok majka radi svoj posao, dete spava mirnim snom. 

@traveldaq

Африкадағы тайпалардың көпшілігі сорго … қаз/eng/рус ⤵️⤵️⤵️ Африкадағы тайпалардың көпшілігі сорго (құмай) мен жүгеріден жасалған ботқа жейді. Дәндер ұнтақталып қайнатылады. Тұз және дәмдеуіштер болса, оларды да қосады. Most tribes in Africa eat porridge made from sorghum and corn. The grains are ground and boiled. If there is salt and seasoning they add them. Большинство племен в Африке едят кашу из сорго и кукурузы. Зерна перемалывают, а потом варят. Если есть соль и приправа, то добавляют их. ♬ original sound - Bakhadir.Rassulov

Ovaj snimak je na svom profilu objavio Bakadir Rasulov, snimatelj i putopisac iz Kazahstana, koji prati afrička plamena i beleži njihove navike i način života. Video-zapis je pogledalo 23,3 miliona korisnika TikToka, a mnogi su u njemu videli najbolji način bliskosti majke i deteta. 

- Uvek sam se pitala gde su muževi... uvek vidim majku sa dvanaestoro dece kako radi, a gde je muškarac? - 

- Ali ja sam mislila da ne bi trebalo da drmamo bebice -

- Ona je prelepa -

- Ovo sam radila kada sam bila na selu - komentarisali su korisnici mreže.

Mnogi su se složili da je ova majka prelepa i da ima predivnu kožu uprkos uslovima u kojima živi. Takođe, mnogima nije promakao jedan interesantan detalj, a to je da majka na koži ima veliki broj ožiljaka, čije poreklo nije najjasnije. 

@traveldaq СКАРИФИКАЦИЯ. ОҢТҮСТІК СУДАН 🇸🇸 қаз/eng/рус Скарификация Оңтүстік Судандағы Ларим тайпасындағы әйел сұлулығының ажырамас бөлігі болып табылады. Scarification is one of the main part of female beauty in the Larim tribe in South Sudan. Шрамирование - основной критерий женской красоты у племени Ларим в Южном Судане. #саяхат #саяхатшы #путешествиепомиру #dreamtrips #tripstagram #travel #vacation #travelblogger #travelplaces #тревелблогер #достопримечательности #дневникпутешественника #тревел #путешествие #путешественник #астана #қазақстан #алматы #worldtraveler #traveler #qazaqstan #southsudan #larim ♬ original sound - Bakhadir.Rassulov

Inače, Rasulov beleži fascinantne trenutke vezane za afričke narode i njihovu kulturu i široku, svetsku javnost putem TikToka informiše o tome. U jednoj od svojih objava je objasnio kako izgleda telo žene u Južnom Sudanu na kome je urađena skarifikacija, odnosno obeležavanje tela ožiljcima koji su u vidu raznih šara i crteža. To se u tamošnjim kulturama smatra oličenjem lepote žene.

Zastrašujući snimak žene čija su čitava leđa iscrtana tim ožiljcima obišao je društvene mreže, a mnogi su bili šokirani, rekavši da je sigurno svaka od pripadnica plemena pretrpela veliku bol kako bi dobila takav izgled.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)