Zanimljivosti

ODRONIO SE OGROMAN DEO STENE, A ONDA SE ZAČUO KRIK: Bila je u šoku, nije mogla da veruje šta se pojavilo ispred njenih nogu! (VIDEO)

Jedna mlada Amerikanka je zanemela zbog svog pronalaska, ali mnogi su joj zamerili zbog onoga što je učinila u prirodi.

04.06.2023 19:01

ODRONIO SE OGROMAN DEO STENE, A ONDA SE ZAČUO KRIK: Bila je u šoku, nije mogla da veruje šta se pojavilo ispred njenih nogu! (VIDEO)
Printscreen Tik Tok/mvmineralmining

Mlada Amerikanka, po svemu sudeći vrstan poznavalac kristala, pohvalila se na TikToku pronalaskom Herkimer dijamanta u šumi istoimenog mesta na severu države Njujork u SAD. Ne, nije u pitanju pravi dijamant, već veoma moćan kristal.

Ona je obilazila šumu i u jednom trenutku sela na stenu da se odmori kad se ispod njenih nogu odronio ogroman komad kamena. Kriknula je od šoka, ali potom je zaintrigirano prišla malo bliže da pogleda, a potom dohvatila i kramp i čelične poluge kako bi razdvojila ogroman kamen. 

U video snimku koji je objavila na TikToku vidi se kako devojka pijukom i čeličnim polugama odvaja deo po deo stene. U jednom trenutku pronašla je nekoliko providnih minerala različite veličine koji nedoljivo podsećaju na dijamante, a potom i jedan veoma veliki i impozantan komad.

U pitanju je kristal po imenu Herkimer dijamant koji oživljava i podstiče kreativnost. Kako ističu poznavaoci kristala, u pitanju je moćan kamen koji stimuliše duhovne sposobnosti, pojačava intuiciju i povezivanje sa Univerzumom. Taj kamen, kako se veruje, stimuliše svesno usklađivanje sa najvišim duhovnim nivoima i ličnim potencijalom. Pročišćava čakre i otvara kanale da duhovna energija može da protiče. Veruje se da su Herkimer dijamanti među najjačim kristalima za čišćenje elektromagnetnog zagađenja i radioaktivnosti.

Međutim, ta devojka se našla na udaru kritika pratilaca koji smatraju da je nepotrebno unuštila prirodu samo da bi došla do kristala.

- Da li je uništavanje pejzaža vredelo da biste pronašli taj kamen? Nadam se da jeste - 

- Količina erozije i sedimenta koju ste napravili razbijanjem ove stene je nezamisliva. Te gromade držale su zemlju i biljke, a vi ste sve uništili zbog jednog kamena - 

- Vau, svi vas kritikuju zbog uništavanja prirode, ali zato bez problema nose dijamante i drugo drago kamenje na sebi zaboravljajući koliko je prirode uništeno zbog toga. Kakvi licemeri!!! - 

- Neverovatno je koliko su ljudi ljuti zbog jedne stene, iako nemaju pojma o geologiji - bili su samo neki od komentara na taj njen post na TikToku.  

Bilo je i onih koji su bili zabrinuti za mladu ženu. 

- Oprezno! Uvek proverite šta se nalazi iznad vas. Moj drugar umalo nije bio zbrisan sa brda prilikom jednog takvog iskopavanja - napisao je jedan mladić. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)