Zanimljivosti

DEČAK JE U ŠKOLU DOLAZIO U POCEPANIM PATIKAMA: Nadao se da to niko ne primećuje, a onda ga je reakcija dece iz odeljenja dovela do ivice suza (VIDEO)

Gledajući svakodnevno ovaj prizor, mališani nisu mogli da dozvole da se on oseća neprijatno zbog teške materijalne situacije u kojoj se njegova porodica nalazi.

29.05.2023 17:01

DEČAK JE U ŠKOLU DOLAZIO U POCEPANIM PATIKAMA: Nadao se da to niko ne primećuje, a onda ga je reakcija dece iz odeljenja dovela do ivice suza (VIDEO)
Printscreen/TikTok/dekave1

Poslednjih godina čini se kako je svet postao surov i sebičnost vlada na svakom koraku. Da još uvek postoji dobrota među ljudima, naročito među decom, pokazali su đaci iz jedne azijske osnovne škole. Njihov drugar iz odeljenja svakodnevno je u školu dolazio u pocepanim patikama i vidno mu je zbog toga bilo neprijatno. 

Printscreen/TikTok/dekave1

Dečak je nosio stare patike duže vreme što je pogodilo njegove prijatelje

Gledajući svakodnevno ovaj prizor, deca nisu mogla da dozvole da se on oseća neprijatno zbog teške materijalne situacije u kojoj se njegova porodica nalazi.

Dok bi se drugi mališani danas možda rugali ili bili nemi na ovakvu sliku, njegovi prijatelji su odlučili da udruže svoje snage i sakupe novac kako bi mu pomogli. Dečak nije mogao ni da pretpostavi šta njegovi vršnjaci i drugovi iz klupe planiraju. Svakodevno je neko od dece donosio novac, koji su zajedno evidentirali i sakupljali, da bi napokon skupili dovoljnu svotu i otišli po nove patike za svog druga. 

Dečak je dobio najlepše patike koje mu je uručila drugarica na odmoru dok je sedeo u klupi. Radost i sreća su bili vidljivi na njegovom licu. Iako mu je možda u nekom momentu bilo neprijatno što je dobio patike od svojih prijatelja, jer nije mogao sebi da ih priušti, prijatno iznenađenje i sreća što ima takve drugare, obuzeli su dečaka i on ih je svesrdno primio zahvalivši se.

Snimak je na Tiktok mreži sakupio 1,9 miliona lajkova, a mnogi su prokomentarisali kako ima nade za mlade ljude sve dok postoje ovavakve generacije sa osećajem da pomognu.

@dekave1 "perjalanan hidup yang indah adalah ketika kita mampu berbagi bukan menikmatinya sendiri" Terimakasih buat kalian semuaaa💟#fyp #dkv1 #anaksmk #esemka ♬ suara asli - X DESKOMVIS 1 - X DEKOMVIS 1

- Ovo je toliko lepo ali bih se ja osećao loše i poražavajuće -

- Ovo je sjajno prijateljstvo -

- Ovo mi stvara suze -

- Ljubaznost i humanost su to što treba da vidi svet, kao što je ovo! Hvala na deljenju ovog divnog momenta!

- Najbolji drugari - komentarisali su korisnici mreže.

Mnogi su u komentarima rekli kako je ovo dokaz pravog prijateljstva i dece koja nisu opterećena materijalnim stvarima. Neki od Tiktokera su rekli da dobri ljudi postoje i dalje. Rekli su kako je među decom postoji svest o tome da drugi možda nemaju i da treba pomoći u toj situaciji. Ipak, uvek ima i suprostavljenih mišljenja tako da je jedan tiktoker prokomentarisao kako dečak nije siromašan jer i pocepane patike koje nosi su poznatog brenda. Međutim, niko nije situaciju sagledao sa druge strane pomislivši da je te iste patike možda od nekoga dobio ili pronašao negde bačene.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)