Zanimljivosti

SEĆATE SE DEČAKA KOJI JE UČIO POD ULIČNOM SVETILJKOM JER NIJE IMAO USLOVA U KUĆI? Evo šta se sa njim posle desilo (VIDEO)

Mali Abraham iz Gane je pre nekoliko godina bio zvezda društvenih mreža kada se saznalo da nema uslove za učenje, a evo šta se sa njim desilo u međuvremenu.

27.05.2023 11:56

SEĆATE SE DEČAKA KOJI JE UČIO POD ULIČNOM SVETILJKOM JER NIJE IMAO USLOVA U KUĆI? Evo šta se sa njim posle desilo (VIDEO)
Printscreen/TikTok/argewrld

Abraham Tit iz Gane postao je zvezda društvenih mreža pre par godina kada ga je na ulici pronašao čovek dok je dečak u devet sati uveče pod uličnom rasvetom radio domaći zadatak. Budući da Abraham u svojoj kući nije imao uslove za to, tračak svetlosti za svoj domaći morao je da potraži na ulici. On je tada bio 5. razred i slučajnom prolazniku je otkrio kako svakodnevno provodi vreme završavajući školske obaveze na tom mestu. 

Dečak je tada oduševio korisnike društvenih mreža koji su rekli kako je pred njim svetla budućnost iako realne uslove za to nema. Abraham i njegova porodica su ubrzo dobili pomoć.

Printscreen/TikTok/argewrld

Dečaka je na ulici pronašao jedan čovek

Pošto je snimak obišao društvene mreže, mnogi su pokrenuli apel za pomoć malom dečaku, pa su napravili stranicu Abrahamov fond, gde se oni koji žele da mu pomognu mogu obratiti. Zahvaljujući velikoj humanosti, pomoć je stigla na kućnu adresi dečaka. Abrahama su posetili humanitarci koji su pokrenuli tu akciju da se prikupe novčana sredstva i da se dečaku i njegovoj porodici izađe u susret. Oni su mu obezbedili knjige, torbu i sav školski pribor kao i druge potrebštine posetivši i obradovavši porodicu. Budući da je ograničena mogućnost električnog priključka za njegovu kuću, kako su naveli u objavi da je rečeno iz  Električne kompanije u Gani, za Abrahama i njegvu porodicu je pronađeno privremeno rešenje sa solarnim panelima koji će pomoći dok oni čekaju priključak električne energije. 

Abrahamovi roditelji su nezaposleni ali su svesni da dečak ima velike snove što se tiče obrazovanja i napredovanja. Zahvalili su se humanitarcima i pokrenutom fondu za njega gde se prikuplja novac za njegovo školovanje i finansiranje. 

Hrana, odeća i pribor koji su stigli na adresu dečaka izmamili su mu osmeh na licu. Dečak izgleda vedrije, lepo je obučen i čini se da su uslovi njegovog života malo bolji što se oslikava na njegovoj vedrini. Njegova marljivost, radna disciplina pokazuju da će od njega sutra biti neki uspešan čovek što su i ljudi u komentarima potvrdili.

- Bog vas blagoslovio što ste pronašli Abrahama -

- Verujte mi, dečak vas u životu neće izneveriti, biće sjajan -

- Postoji Bog na svetu -

 

@largewrld Kindly go to my bio for Abraham’s gofundme link 🙏… #viral #trending #fyp #foryou #tiktokghana🇬🇭 #tiktoknigeria ♬ HUSTLE - Teni

 

- Bog vas blagoslovio sve! Abraham će vam se jednog dana zahvaliti!-

- Nadam se da će Abrahama pratiti svaki uspeh i sreća u životu - davali su reči podrške korisnici mreže.

Mnogi su rekli kako se vidi da će Abraham izrasti u vrednog i zahvalnog momka, uprkos generacijama koje odrastaju i koje su kako su rekli Tiktokeri "nezahvalni". Drugi su primetili da dečak zna da ceni pomoć zbog toga što odrasta uskraćen za neke osnovne uslove koje mnogi njegovi vršnjaci imaju. Ipak, nakon ove pomoći svi su sigurni da će Abraham uspeti da postane obrazovan mlad čovek koji će priuštiti za svoje roditelje bolje uslove života.

Drugi su istakli kako sudbina čini svoje i da je presudan trenutak bio susret malog dečaka sa čovekom iz automobila koji mu je skroz prekrojio budućnost, na bolje.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)