Zanimljivosti

ZBOG TUGE JE IZGUBILA GLAS: Potresna sudbina jedne od najvećih jugoslovenskih zvezda o kojoj je brujala cela Evropa! (FOTO)

Olivera Katarina prošla je kroz brojne životne brodolome, a jedan događaj joj je potpuno promenio život.

26.12.2022 13:01

ZBOG TUGE JE IZGUBILA GLAS: Potresna sudbina jedne od najvećih jugoslovenskih zvezda o kojoj je brujala cela Evropa! (FOTO)
YouTube/Printscreen

Pevačica i glumica Olivera Katarina iza sebe ima veoma bogat život ispunjen raznim iskušenjima, ali i brodolomila koji su je u potpunosti promenili.

Zvezda nekadašnje Jugoslavije govorila je o najtežim trenucima sa kojima se suočila kada je izgubila voljenu majku. Naime, krajem 1968. godine majka, za koju je bila izuzetno vezana, razbolela se i pala u postelju. Zamolila ju je da joj donese u sobu televizor kako bi mogla da prati Novogodišnji program, a u kom je učestvovala i Olivera. Taj 31. decembar provela je pored majčinog kreveta, a ona je preminula samo četiri dana kasnije.

Bol koju je osetila potpuno ju je slomila. Svojevremeno je priznala da je od velike tuge izgubila glas. Sa bližnjima je komunicirala preko ceduljica na kojima im je pisala šta joj treba. U njenu čast svom krštenom imenu dodala je majčino ime, te karijeru nastavila da gradi kao Olivera Katarina.

Koliko je bila bliska sa majkom, toliko je sa ocem oduvek imala odnos koji je na ivici konflikta. Nije želela da se povinuje njegovim strogim pravilima vaspitanja, već je želela da živi po svom.

- Otac mi je bio preterano strog i morala sam da dolazim kući čim padne mrak jer sam u suprotnom bila strogo kažnjavana i to tako što sam čučala u ćošku dok ga ne zamolim za oproštaj. Pošto sam u mladosti bila nepokorna i tvrdoglava, stalno sam s ocem dolazila u konflikt - govorila je glumica svojevremeno.

Olivera Katarina je jugoslovenska i srpska glumica i pop-folk pevačica. Rođena je 5. marta 1940. godine u Beogradu, gde i danas radi.

Veliku popularnost je stekla glumeći u filmu "Sakupljači perja", koji je osvojio Gran pri žirija na Internacionalnom festivalu u Kanu, nominovanom za Zlatnu palmu i Oskara za najbolji strani film. Nakon toga je ostvarila međunarodnu karijeru.

Živela je u Parizu, Milanu i Rimu. Glumila je u više od 30 filmskih i televizijskih projekata. Uporedo s glumačkom, gradila je i muzičku karijeru. Snimila je 22 singl albuma i deset ploča. Pevala je na svim velikim binama u Evropi.

Održala je čak 72 uzastopna koncerta u pariskoj "Olimpiji" i dvaput zatvorila Kanski festival. Svojim talentom i lepotom oduševila je i španskog slikara i pisca Salvadora Dalija.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)