Zanimljivosti

JEDNA MORA U VOJSKU, DRUGA OSTAJE BEZ TRONA: Sudbina španskih princeza je zacrtana, svi govore o njihovom odnosu!

Španske princeze mogle bi doživeti sudbinu princa Harija i njegovog brata Vilijama.

02.11.2022 19:59

JEDNA MORA U VOJSKU, DRUGA OSTAJE BEZ TRONA: Sudbina španskih princeza je zacrtana, svi govore o njihovom odnosu!
FOTO:Shutterstock

Nalednice španske kraljevske porodice Princeza Leonor od Burbona i Ortiza kao i njena mlađa sestra Infanta Sofija od Burbona i Ortiza privlače pažnju otkako su se rodile. Naime, inherna i infanta su nazivi koji se dodeljuju onim naslednicima koji su prvi u red za tron ili iza. U ovom slučaju je Sofija infanta, ona koja nema pravo na titulu kraljice, barem ne prva.

U liniji nasledstva španskog prestola je starija Leonor  koja ima 16 godina, a trenutno pohađa školu u Ujedinjenom Kraljevstvu u Velsu u školi koju u pohađali mnogi kraljevići uključujući i kralja Čarlsa. Mlađa Sofja je druga u nizu za nasledstvo. Uprkos životu u senci svoje sestre,strani mediji je opisuju kao veliku podršku starijoj Leonor i to svakodnevno dokazuju zajedničkim pojavljivanjem sa roditeljima ili u paru. Sofija je ime dobila po baki po ocu, bivšoj kraljici Sofiji. 

 

 

Mlađane sestre pažnju privlače gde god se pojave. Izuzetno stilski dobro potkovane, sa anđeoskim licima, mnogi ih vide kao temelj buduće Španije. Starija Leonor posebno privlači pažnju budući da je ona prva iza oca u liniji nasleđivanja trona. Pored toga što se školuje daleko od svoje domovine, ne propušta priliku da se pojavi u društvu roditelja i sestre na mnogim važnim događajima. Pored obrazovanja koje su joj pružili roditelji, za koje godišnje izdajaju 76 000 dolara, princeza Leonor se služi mnogim jezicima. Mlađa još uvek pohađa školu u Madridu koju je i njena sestra dok je bila tu, međutim, sledeće odine bi i ona trebalo da počne inostrano školovanje.

Pored obrazovanja, princeza Leonor radi na sebi te  dobro govori engleski i katalonski a razume i francuski jezik. Trenutno uči još dva nova jezika: kineski i arapski. Pored školskih obaveza prisutna je na  zvaničnim događajima i tribinama, a kada napuni 18 godina kao buduću naslednicu kraljevstva, čeka je služenje vojnog roka. Ukoliko kraljica Leticija ne rodi sina, ona je sledeća kraljica ove monarhije. 

 

 

Javnosti su ove tinejdžerke posebno omiljene zato što poput kraljevskih dama ne robuju skupim brendovima već na sebi nose i one prihvatljivije i bliske običnim ljudima. Leonor i Sofija su uveliko zvezde na društvenim mrežama, te korisnici stalno objavljuju i komentarišu snimke na kojima su njih dve, smatrajući ih kao izuzetno divne mlade dame i sestre koje imaju posebnu i jaku vezu

 

@leonorandsofia28 Pov:Princess Leonor should be always next to King as a part of Spanish Royal rules but she told Sofia to go next to the king meaning leonor did not follow the spanish royal rules #fypage #foryoupage #princessleonor #infantasofia #fypppppppppppppp ♬ original sound - 𝐘𝐮𝐫𝐢𝐢

 

Ono što je zanimljivo u vezi sa njima je da se često pojavljuju i poziraju pored svojih roditlja na sličan način. Iako po kraljevskim pravilima do kralja Filipa treba da bude princeza Leonor, često je to mlađa ćerka Sofija. Ovim kraljevska porodica pokazuje da ne podleže striktno rigoroznim pravilima i kraljevskom protokolu, te da ćerke isto tretiraju bez obzira koja će naslediti tron.

 

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)