Zanimljivosti

KUPILA JE KUĆU STARU 102 GODINE: Primetila je tajna vrata koja su bila zaključana i rešila da ih otvori, ono što je tamo našla potpuno ju je porazilo (FOTO/VIDEO)

Građevine koje su stare više od 100 godina kriju mnoge priče, a neke će ostati zauvek neispričane.

17.05.2023 13:00

KUPILA JE KUĆU STARU 102 GODINE: Primetila je tajna vrata koja su bila zaključana i rešila da ih otvori, ono što je tamo našla potpuno ju je porazilo (FOTO/VIDEO)
TikTok-blueskies5591

Stare kuće su nepresušni izvor inspiracije. Mnogi se odlučuju za kupovinu rustičnih starih građevina zbog njihove manje cene, autentične fasade, kao i zbog mogućnosti ličnog renoviranja. Smatra se da stariji domovi imaju bolju izolaciju i da su im plafoni i prozori viši nego što je to slučaj kod savremenije građe. Takođe, mnogo ćete jeftinije proći ukoliko kupite kuću staru 100 godina nego onu koju je izrađena poslednjih decenija. S druge strane, vi sami birate kako ćete preurediti recimo krov ili izolaciju prilikom renoviranja pa vas ne mogu prevariti. 

Jedna žena se tako odlučila na kupovinu kuće stare čak 102 godine. Nije retkost da ovakve građevine kriju tajne prostorije koje se ponekad otkriju čak decenijama kasnije. Dama koja je kupila ovu kuću otkrila je vratanca koja nije tokom prethodnih obilazaka ni primetila. Pošto je prišla sasvim blizu zida i raspitala se kod prethodnih vlasnika, saznala je da su to vratanca koja su planski bila napravljena za mlekadžiju. Podsetimo da nekada niste mogli da svratite do prve prodavnice i tu izaberte da li želite bademovo, sojino ili kravlje mleko i sa kojim procentom masnoće. 

Pojedini se sećaju perioda ranog detinjstva kada je svaka kuća imala mlekadžiju koji je svakodnevno dolazio i donosio mleko. Obično bi mu se ostavljala prazna posuda ili bokal koju je ostavljao punu. Upravo za tu svrhu služila su i ova vratanca. Žena je pokušala da ih znatiželjno otvori, ali ona su bila zaključana. Dani su prošli dok ona nije pripremila neophodni materijal kojim bi otvorila vratanca. 

Žena se očigledno nadala da će zateći neku staru dragocenost iza malenih vrata. U najmanju ruku, nadala se da će naići na staru posudu za mleko. Tako je puna nade usnimila video koji je objavila na TikToku a na kome teatralno otvara ili bolje reći, razvaljuje vratanca za mleko. Entuzijazam je, međutim, splasnuo kada je po otvaranju zatekla samo pregradni stiropor, a kada ga je pomerila zatekla je još jednu kocku od stiropora i iza nje ništa. Ona zapanjeno pita da li je moguće da nema aposolutno ničega i pita se šta da radi sa tim vratancima prilikom renoviranja doma.

- Da li jednostavno da ih sazidam? - upitala je ona pratioce.

@blueskies5591 I don’t know what I was expecting, honestly. Should I just seal it back up? #milkdoor #oldhome #centuryhome #homerepair ♬ original sound - Rachael Gibbons

Snimak je pregledan više od 4 miliona puta i ima već bezmalo pola miliona sviđanja, dok je usledilo više hiljada komentara. Samo neki od predloga za vratanca su usledili.

- Iskoristite ih kao poštansko sanduče -

- Nak vam posluži za dostave sa Ali ekspresa -

- Očistite i napravite vremensku kapsulu -

- Stavite poruku u bocu i zaključajte je i zaboravite -

- Šta ste uopšte očekivali da ćete zateći unutra? Mlekadžiju? -

- Znam da ste očekivali džek pot, ali uglavnom ostanete praznih ruku -

BONUS VIDEO:

Komentari (0)