Zanimljivosti

METODOM TAPKANJA OSTAVITE PUŠENJE! Pomaže i u otklanjanju stresa i bilo koje vrste bola, OVO SU KLJUČNI KORACI! (VIDEO)

Imali smo priliku da od Martine Tišljar, sertifikovanog EFT trenera, saznamo koje su sve prednosti ove metode koja je postala sve zastupljenija u svetu i koja je mnogima pomogla da reše neke od gorućih problema u životu.

01.05.2023 13:01

METODOM TAPKANJA OSTAVITE PUŠENJE! Pomaže i u otklanjanju stresa i bilo koje vrste bola, OVO SU KLJUČNI KORACI! (VIDEO)
Srećna republika

Martina Tišljar (46) je EFT trener više od 10 godina, a prilikom održavnja radionice u Beogradu posetila je Srećnu Republiku kako bi objasnila postupak "tapkanja" koji je poslednjih godina veoma popularan u regulisanju stresa u svetu, a sve više postaje prihvaćen i na našim prostorima.

- Tapkanje je inače popularan naziv za E.F.T, što je skraćenica od emocional freedom tehnich, u prevodu tehnike emocionalne slobode. Možda to još kod nas nije toliko popularno, međutim ovo je tehnika koja je izuzetno poznata u svetu. Ova metoda nam pomaže da smanjimo stres i sva druga emotivna preplavljivanja i fizički bol. Tehnika se popularno zove i "tapkanje" zato što se tapka uz jednu izjavu prihvatanja, a tapkamo se po određenim akupunkturnim tačkama po telu - objasnila je Tišljareva.

Prednost ove tehniike je što tapkati mogu i deca, čak i mi umesto njih.

- Bilo da imamo neki fizički problem ili je prosto stvar stresa, opšta rečenica je uvek ista i ona glasi: "Iako imam taj i taj problem , prihvatam sebe i sa tim". Moramo biti veoma specifični da bi imalo efekta, a da bi dobili i konačan rezultat, moramo pronaći i uzroke tog stanja. Tapkati mogu i deca. Prednost ove metode je da vi ne morate da razumete sam proces da biste tapkali, pa iz tog razloga možete tapkati i umesto deteta ili ono može da tapka po plišanoj igrački i rezultat neće izostati - ističe naša sagovornica.

Martina je konkretno na ličnom primeru osetila poboljšanje prilikom tapkanja. 

- Prvi put kada sam otišla na radionicu tapkanja imala sam veliki bol i ukočenost u vratu koju sam bezuspešno lečila skoro punih godinu dana. Nisam imala velikih očekivanja od ove radionice, nisam čak ni kompletno razumela EFT metodu, ali izašla sam sa radionice bez ikakvog bola u vratu i, što je najvažnije, taj bol se više nikada nije vratio - objasnila je Tišljareva.

Martina ističe da su mnoge poznate ličnosti uspele da se oslobode raznih strahova, stresova, kao i fizički bolnih stanja uz pomoć metode tapkanja.

- Američka glumica Vupi Goldbreg se uz tehniku tapkanja recimo rešila straha od letenja avionom, i to otvoreno priznaje. Sve više javnih ličnosti iznosi prednosti tapkanja, a pevačica Pink je jedna od poslednjih. Tapkanjem je moguće i uspešno se rešiti pušenja. Rečenica je uvek ista, dakle da jasno precizirate problem i prihvatite ga, i početne tačke na koje se tapka su uvek iste, ali mora se raditi na tome. Radionice traju 3 dana posle kojih imate sertifikat i vreme dovoljno da radite samostalno, dok to možete i potpuno sami da usavršite putem onlajn radionica koje su potpuno besplatne - navela je terapeutkinja, dok u snimku pogledajte i kakva su njena iskustva bila i kada joj se pred očima neočekivano pojavio Beli anđeo, zbog čega je zovu i "Šaptačica anđelima".

BONUS VIDEO:

Komentari (0)