Zanimljivosti

STJUARDESA OTKRILA STROGO ČUVANU TAJNU: Ovo nikako ne biste smeli da koristite u avionu, puno je bakterija i može izazvati ozbiljnu infekciju!

Ona je upozorila putnike da korišenjem jednog uređaja tokom leta mogu da dobiju infekciju ušiju a da toga nisu ni svesni

03.01.2023 19:30

STJUARDESA OTKRILA STROGO ČUVANU TAJNU: Ovo nikako ne biste smeli da koristite u avionu, puno je bakterija i može izazvati ozbiljnu infekciju!
Shutterstok

Putovanje avionom posebno prekookeanski letovi mogu biti dugi i dosadni. U želju da skrate vreme mnogi putnici od stjuardesa uzimaju besplatne slušalice kako bi neomatano pogledali neki film.

Međutim, kako je na društvenim mrežama otkrila jedna stjuardesa, a koja se godinama bavila ovim poslom, to nikako ne biste trebali da radite a evo i zašto.

Shutterstock

Putnici najčešće ne znaju da avio kompanije zapravo malo polažu na higijenu posebno kad su u pitanju slušalice ili jastuci

Besplatne slušalice

Kako je objasnila ova stjuardesa, koja je iz razumljivih razloga insistirala na anonimnosti, besplatne slušalice koje se mogu dobiti tokom putovanja u avionu uopšte nisu bezbedne. Čak i kad su slušalice upakovane u kesu i izgledaju potpuno nove, ali kako tvrdi ova stjuardesa, u većini slučajeva su već korišćene bezbroj puta i samo su prepakovane kako bi izgledala kao da su nove.

Avio kompanije, prema njenim rečima, čak se ni ne trude da s vremena na vreme promene sunđerasti deo slušalica jer im se to ne isplati.

- Najbolje bi bilo da slušalice u avionima uopšte ne koristite jer ne znate ko ih je pre vas upotrebljavao. Na ovaj način možete preneti sebi neku infekciju ušiju a da toga niste ni svesni. Ako već nemate svoje slušalice bolje je čitate knjigu ili jednostavno spavate u avionu – napisala je ona.

Kako je naglasila isto važi i za jastuke i ćebad koja se koriste u avionima a koja se, ruku na srce, vrlo retko peru.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)