Oko sveta

OVO MAGIČNO OSTRVO JE PRAVI MAGNET ZA SRBE: Za samo 3 sata leta od Beograda uživajte u prelepim plažama sa toplim morem

Ako se premišljate kuda biste ovog leta, ovo romantično ostrvo je preporuka mnogih.

13.06.2024 10:20

OVO MAGIČNO OSTRVO JE PRAVI MAGNET ZA SRBE: Za samo 3 sata leta od Beograda uživajte u prelepim plažama sa toplim morem
Shutterstock

Rajsko ostrvo, kako je Kipar poznat, s razlogom nosi ovaj naziv jer kada kročite na njegovo tlo zaista se osećate kao da ste u raju. Oko vas su prelepe plaže, netaknuta priroda, ali i boja mora koja vas očarava na prvi pogled. Naši turisti se poslednjih godina rado opredeljuju da letuju na ovom ostrvu, te imaju mogućnost da osete pravu egzotiku i često vrlo povoljno.

Bez obzira na to da li idete s društvom ili porodicom, sigurno je da ćete na ovom egzotičnom odmaralištu i jednom od većih ostrva Mediterana pronaći ono što želite, relaksaciju, zabavu ili mir.

Osim što turiste dolaskom na Kipar očarava živopisan pejzaž, tu je i bogata gastronomska ponuda, a to je našim turistima više nego važno.

Kipar ima tokom cele godine tople i sunčane dane, ali je u letnjim mesecima poseban doživljaj uživati na njegovim plažama i ispijati sokove i koktele uz relaksaciju.

Hoteli za svačiji džep

Na ovom ostrvu postoji mnoštvo destinacija gde turisti pronalaze svoj smeštaj, a hoteli se kreću od onih sa dve zvezdice do onih sa pet, u zavisnosti od luksuza koji nude.

Našim državljanima je jedno od omiljenih odmarališta Aja Napa, koju posebno vole mladi jer nudi zabave na otvorenom i bogat noćni život. Noćenje sa doručkom u hotelima sa tri zvezdice može se pronaći za 35 evra po osobi, dok za hotel sa četiri zvezdice na bazi polupansiona treba izdvojiti 70 evra.  

Mesta koja vredi obići

Osim sjajnog užitka, koji će vam neka od odmarališta na Kipru pružiti, mnoga u sebi kriju istorijske i kulturne zanimljivosti. Osim Aje Nape, koja je za naše građane često najprimamljivija destinacija, tu su i odmarališta Lamasol, koji predstavlja "ekonomsko i kulturno srce", sa bogatom istorijom i festivalima, koji oduševljavaju posetioce.

Ako ste ljubitelj tradicionalnog, ali i modernog u isto vreme, Larnaka je primorski grad koji će vas osvojiti svojim istorijskim znamenitostima, ali i modernom marinom.

Protaras je savršeno mesto za one koji odlaze na odmor sa porodicom jer ga krasi kristalno čista voda i mirne plaže, koje su idealne za opuštanje.

Kiparska kuhinja i poslastice

Za gurmane kiparska kuhinja je poseban mamac, a da ne govorimo da i ljudi sa naših prostora vole da probaju tamošnje specijalitete jer je često njihova kuhinja slična našoj.

Meze su porcije raznovrsnih lokalnih jela koje tamošnji turisti ne propuštaju, a od poslastica su vam sigurno poznate baklava i lokum koje će vam ugostitelji sa zadovoljstvom poslužiti. Budući da se na ovom prelepom ostrvu nalaze i plantaže s vinogradima, dobra i kvalitetna vina su takođe nezaobilazna na Kipru, a njih možete degustirati u tamošnjim autentičnim tavernama.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)