Oko sveta

SLONČE SE ODVOJILO OD KRDA I BEZUSPEŠNO LUTALO TRAŽEĆI MAJKU: Spas je stigao u poslednji čas, ovako je izgledao povratak u porodicu (VIDEO)

Šumski službenici u rezervatu Anamalai uspešno su spasili mladunče životinje i vratiti ga u krdo.

01.01.2024 16:00

SLONČE SE ODVOJILO OD KRDA I BEZUSPEŠNO LUTALO TRAŽEĆI MAJKU: Spas je stigao u poslednji čas, ovako je izgledao povratak u porodicu (VIDEO)
Printscreen/https://twitter.com/supriyasahuias

Slonovi su porodične životinje i kreću se u krdima. Ali, ponekad se desi da se najmanji i najmlađi slon odvoji od krda i ne može da pronađe put kojim će se vratiti porodici. Upravo to se desilo jednom slončetu u rezervatu Anamalai u indijskoj državi Tamil Nadu.

Mladunče slona staro između četiri i pet meseci se neoprezno izdvojilo iz krda i bezuspešno tragalo za majkom. Pronašli su ga šumski službenici, a potom je angažovana grupa za potragu koja je pretraživala teren u potrazi za krdom. Zahvaljujući dronovima krdo slonova kom je ovaj mališan pripadao uočeno je tri kilometra od mesta na kom je slonče pronađeno. Ono je u međuvremenu zbrinuto; šumski službenici su ga oprali i namazali blatom kako bi uklonili ljudske otiske. Posle ovog tretmana slonče je pušteno da se vrati u krdo i ponovo se našlo pokraj majke.

Službenik indijske šumarske službe podelio je snimke operacije spasavanja i zahvalio svima koji su učestvovali u ovoj akciji.

- Godinu završavamo dirljivom pričom za nas u TN Forest Departmentu, budući da su naši šumari spojili izgubljeno slonče sa njegovom majkom i krdom nakon spašavanja u rezervatu tigrova Anamalai u Polačiju. Slonče je pronađeno kako traga za majkom. Uz pomoć dronova i iskusnih šumskih posmatrača, krdo je locirano, a sićušno mladunče ponovno je na sigurnom. Timovi su i dalje na terenu radi praćenja – stoji u opisu snimaka koji su podeljeni na društvenoj mreži „Iks“ i koji ima veliki broj pregleda, deljenja i komentara.

 

 

Akcija spasavanja slončeta prikazana je u tri video-snimka na kojima se vidi kako su šumski službenici vodili ovu zahtevnu i iznad svega humanu operaciju.

- Divno je videti ljude koji se bore za bezbednost životinja.

- Ovo je najlepša vest za kraj godine.

- Nadam se da je slonče sada na sigurnom, ovo je tako dirljivo.

- Slonica je sigurno izgrdila bebu, ali je divno što su opet svi na okupu - bili su samo neki od komentara ispod snimaka.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)