Ostali ljubimci

IZA OVOG SNIMKA KRIJE SE TUŽNA I BOLNA PRIČA: Video slona koji crta obišao je svet, nakon prvobitnog oduševljenja otkrivena je prava pozadina (VIDEO)

Teško da bilo ko od nas može da zamisli da životinja ume da crta.

25.11.2023 15:02

IZA OVOG SNIMKA KRIJE SE TUŽNA I BOLNA PRIČA: Video slona koji crta obišao je svet, nakon prvobitnog oduševljenja otkrivena je prava pozadina (VIDEO)
Printscreen/TikTok/ajanimalking

Egzotična putovanja su, priznaće mnogi, jedno od najlepših iskustava i ko ima priliku da ih iskusi verovatno mu ostaju u trajnom sećanju. Mnogi tokom cele godine, a neko i više godina štedi kako bi sebi priuštio nezaboravan doživljaj recimo negde na Safariju među slonovima i tigrovima. Iako ove životinje možemo videti i u zoo vrtu, daleko je autentičniji i veći doživljaj videti ih u njihovom prirodnom staništu.

Foto: Shutterstock

Mnogi se otisnu na ezotična putovanja kako bi videli slonove i lavove

Slonovi važe za jedne od omiljenih životinja koje posetioci rado žele da vide. Ranije, u pojedinim snmcima ove životinje su dokazale mnogim skepticima da su veoma mudre i inteligentne po prirodi, posebno kada je jednoj turistkinji tokom fotografisanja slon oteo šešir sa glave a potom joj ga je vratio.

U nizu takvih simpatičnih snimaka koji dosta govore o miroljubivoj prirodi ovih životinja, našao se i jedan snimak koji pokazuje da su slonovi inteligentni i veoma keativni. Snimak koji je na TikToku sakupo 1,8 miliona lajkova pokazuje životinju u svojoj kreativnosti dok iscrtava svoj portret na platnu. Slon vešto rukuje četkicom koju drži na surli i iscratava malog slona koji bere ružu. Međutim, da li je po sredi samo umetnost i veština kao dar ili nešto drugo?

Dok precizno četkicom prelazi preko platna i iscrtava neverovatan portret sa strane stoje neki muškarci u rezervatu čekaju da slon završi kako bi odneli sliku. Mnogi korisnici mreže su ostali u potpunom šoku ovom scenom rekavši kako nisu znali da slonovi znaju da crtaju čak i bolje od čoveka, dok su drugi u tome videli tužnu scenu.

 

- Danas sam saznao da slonovi crtaju bolje od ljudi. Divno je to znati

- Način na koji je slon napet nakon što je završio sa crtanjem. Preplašen je od mogućeg udarca. Nema šanse.

- Drži se...jesam li nešto propustio? Da li je ovo realno?

- Ne, ovo me zaista čini tužnim.

- Slonovi su vrlo inteligentni- bili su neki od komentara.

Iako je bilo oduševljenih ljudi sposobnošću ovih životinja da znaju da crtaju mnogi su otkrili kako se iza toga krije tužna priča. Naime, kako su mnogi od tiktokera naveli, životinje su izložene torturi i lošem tretmanu u cilju toga da nauče da crtaju i kako bi na taj način privlačile turiste i ljude iz celog sveta.

Mnogi su primetili da ponašanje slona na kraju kada završi sa crtanjem pokazuje koja je pozadina cele priče. Neki od Tiktokera su bili šokirani i time da slon zna pismo i slova jer je napisao i neku reč pored crteža a drugi su to objasnili time da je slon bio pretučen dok nije usvojio sve što treba.

Sa druge strane bilo je i onih koji su tvrdili kako snimak nije autentičan te da ovako nešto nije moguće. Objašnjavali su ovo dobrm montažom i "kreativnošću" nekih drugih lica.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)