Oko sveta

IZ MORSKIH DUBINA IZRONILI SU KITOVI UBICE I OPKOLILI BROD: Nesrećno stvorenje pokušalo je da se spasi, dok je žena drhtala od straha ne verujući šta je snašlo! (VIDEO)

Orke su miroljubive i ne napadaju ljude, a ovog puta su imale poseban razlog za svoje neobično ponašanje.

30.08.2023 13:00

IZ MORSKIH DUBINA IZRONILI SU KITOVI UBICE I OPKOLILI BROD: Nesrećno stvorenje pokušalo je da se spasi, dok je žena drhtala od straha ne verujući šta je snašlo! (VIDEO)
Pixabay.com

Vožnja brodom je jedno od najlepših iskustava tvrde zaljubljenici u morske dubine. Međutim, ovakva avantura često nosi i brojne opasnosti s kojima se susreću ljudi ploveći na otvorenom moru.

Međutim, ono što se dogodilo putnicima na jednom brodu niko nije mogao ni da zamisli. Posada je isplovila ka otvorenom moru kad su iznenada iz morskih dubina izronila tri kita ubice. Oni su u principu miroljubivi i ne napadaju ljude, a još manje nasrću na brodove ali ove orke su upravo to uradile.

pexels.com

Orke su miroljubive prema čoveku međutim i dalje stvaraju strah kod mnogih

 

Razlog za njihovo neuobičajeno ponašenje i nasrtanje na brod bio je morski lav koji je bežeći od njihovih čeljusti spas potražio na palubi broda. On je, verovali ili ne, iskočio iz vode i skočio na palubu. 

- O ne neee....jeste li videli šta mi se upravo popelo na brod? Moraš da ideš..vrati se u vodu! O Bože, O Bože..ne znam šta da radim...- čuje se paničan glas žene na snimku dok izbezumljeno snima kako orke kruže oko plovila dok morski lav stoji na palubi.

Uspaničena žena je uspela nekako da natera morskog lava da se vrati u vodu, ali kako su pojurile orke on je ponovo skočio na palubu broda kao da je bio svestan da jedino tako može da se spase. Nesrećna životinja  je uplašeno gledala ka orkama koje nisu prestajale da kruže i nasrću na brod besne što im je plen izmakao.

Izbezumljena od straha žena  je samo uzvikivala "O moj Bože!" pokušavajući da se zadrži na palubi dok su orke nasrtale na plovilo, ali na sreću nisu prevrnuli brod. 

- Ne znam šta da radim...o Bože! Ne mogu da idem nigde!- čuje se u snimku žena.

Ovog puta nije oterala morskog lava sa palube nego mu je dozvolila da ostane i tako ga spasila sigurne smrti. 

Korisnici mreže su bili oduševljeni što je žena dozvolila morskom lavu da ostane na njenom brodu kako bi izbegao opasnost.

- Mislim da bi orke mogle da obore brod samo da su to želele.

- Pustio bih morskog lava na čamac po ceni da stradam.

- O bože! Morski lav je tako sladak, ni ja ne bih imala srca da ga oteram sa palube.

- Čoveče, rizikovali ste da vam orke pr4evrnu brod kako bi došle do plena. 

- Nesrećni morski lav! Ne bi imao nikakve šanse da ga je najurila sa broda. Kitovi ubice su inteligentne životinje, mogle su da se udruže i zajedno prevrnu brod kako bi došle do morskog lava. Nemate pojma koliko ste bili srećni - komentarisali su korisnici mreže.

Snimak je nastao na zapadnoj obali Kanade koju često posećuju kitovi i ajkule. Orke ili kitovi ubice su najveći predstavnik porodice delfina i smatraju se okretnim grabljivicama. Uglavnom se hrane ribama i morskim sisarima kao što su foke i morski lavovi. 

Prepoznatljivi su po belim obeležjima na grudima i bokovima, kao i belim pegama iznad i ispod očiju dok su im leđa crna. Mogu da narastu od 6,5 do 8 metara a u proseku su teški i do 6 tona. Vrlo su miroljubivi prema ljudima i često se mogu videti u akva parkovima kako izvode brojne vratolomije sa svojim trenerima. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)