Ostali ljubimci

BRAČNI PAR JE PRONAŠAO NEOBIČNO STVORENJE U DVORIŠTU: Nisu ni sanjali da će iz njega izrasti ova životinja! (VIDEO)

Mladunče je bilo dugačko svega dva centimetra.

04.02.2024 13:10

BRAČNI PAR JE PRONAŠAO NEOBIČNO STVORENJE U DVORIŠTU: Nisu ni sanjali da će iz njega izrasti ova životinja! (VIDEO)
Printscreen/TikTok/animalrescuekbz

Jedan bračni par ostao je u potpunom šoku kada je video u svom dvorištu malo stvorenje koje nisu mogli da identifikuju. Bilo je dugačko svega par centimetara i u šaci jedva vidljivo, međutim oni su odlučili da ga ponesu kući i pokušaju da brinu o njemu. Čim je malo stvorenje počelo da raste, oni su shvatili da je reč o tzv. šećernoj veverici koja je poznata i kao torbarska veverica. Nakon njihove celodnevne brige i ljubavi životinja se adaptirala na sredinu i počela da raste. 

Printscreen/TikTok/animalrescuekbz

Bračni par je zbrinuo stvorenje koje su našli u bašti

 

Žena je za životinju obezbedila hranljivo mleko, a veverica je svakim danom bila jača i veća. Bračni par se pobrinuo da njihov novi ljubimac dovoljno spava, a kad je on dovoljno porastao bili su sigurni da je vreme da ga nauče da leti. Dan za danom oni su ohrabrivali vevericu da samostalno leti, a ona je nakon izvesnog vremena pokazala napredak i počela da "jedri" kroz vazduh. U snimku koji su okačili na TikToku bračni par je pokazao kako se životinja privikla i odomaćila kod njih i kako uživa u svakom trenutku. Obezbedili su joj različitu hranu kako bi bili sigurni da je dovoljno zdrava i jaka, a njihova posvećenost se isplatila. 

Ljudi su bili u šoku kako je bračni par uspeo da sačuva malo stvorenje u životu kada mu je bila potrebna prava majčinska nega.

 

 

- Kako ste tako malu životinju uspeli da održite u životu?

- Mislila sam da je to embrion.

- Kako ste se uopšte brinuli o tako malom stvorenju? Kako ste ga hranili?

- Želim jednog!

- O, moje srce - bili su neki od komentara.

I dok su neki od korisnika mreže pohvalili bračni par zbog brižljivosti, drugi su komentarisali kako je mladunče u toj dobi trebalo da bude pored majke koja će o njemu brinuti. Neki od njihovih pratilaca su komentarisali kako sumnjaju u to da su pronašli mladunče već da se u pozadini vidi više istih životinja.

Ova životinja inače je najrasprostranjenija u Australiji i na prvi pogled deluje poput slepog miša, iako je u pitanju takozvala šećerna torbarska veverica. Ima nežno šareno krzno, a zbog svoje sklonosti ka slatkoj hrani, iako je svaštojed, poznata je kao šećerna jedrilica koja ima slične navike i izgled kao leteća veverica.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)