Ostali ljubimci

OVAKAV KOKOŠINJAC SIGURNO NISTE VIDELI: Genijalna ideja koja štedi prostor, kokice lete od sreće što nisu u kavezu! (VIDEO)

Nov, praktičan način uzgajanja živine prikupio je simpatije više od pola miliona ljudi.

08.10.2023 16:00

OVAKAV KOKOŠINJAC SIGURNO NISTE VIDELI: Genijalna ideja koja štedi prostor, kokice lete od sreće što nisu u kavezu! (VIDEO)
Pixabay.com

Pileće meso i jaja smo navikli da kupujemo u marketima i specijalizovanim prodavnicama, a oni koji posebno vode računa o hrani koju nabavljaju idu direktno kod proizvođača kako bi bili sigurni u kvalitet namirnica. Iako mnogi od nas vide krajnji proizvod - meso u zamrzivaču i sveže poređana jaja u frižideru, ne znaju svi u kakvim uslovima se ta živina uzgaja.

Kokošinjci su oduvek bili pravljeni na isti način - podrazumevalo je da imate malu šupu u kojoj se nalazi kavez ili par polica sa senom, odnosno suvom travom na kojoj kokoške polažu jaja. Osim toga, kokošinjac je uvek bio u dvorištu u kom kokoške kljucaju hranu, a tokom noći ili popodneva odmaraju i leže na senu u svojoj kućici.

Pixabay.com

Mnogi koji imaju svoju kuću i dvorište, često se odlučuju za uzgajanje živine

 

Ipak, oni koji se profesionalno bave uzgojem kokošaka ne prestaju da pronalaze načine kako da ovim pernatim stvorenjima poboljšaju uslove u kojima žive. Naravno, uvek ima i onih koji će glasati za inovativnost i kreativnost, a snimak objavljen na TikToku govori tome u prilog. Snimak je sakupio više od 660.000 lajkova, a autor je dao jednostavno idejno rešenje uzgajivačima živine.

Na snimku se vidi kako je vlasnik kokošaka i pilića odlučio da veliki deo prostora u okućnici obezbedi za kokoške. Umesto improvizovanih kaveza, polica i sena na zidove je zakačio polovine guma skinutih sa automobila, što se pokazalo kao odlična ideja za živinu koje će tu boraviti tokom dana i polagati jaja. Gume su poređane simetrično i u jednoj liniji, pa tako pozicionirane predstavljaju odlično rešenje za maksimalno iskorišćavanje prostora.

Iako se ova ideja mnogima dopala, tiktokeru su neki poručili da je upitno koliko je zdravo da koke tu borave.

- Sve o čemu razmišljam su toksini i teški metali koji se nalaze u gumama i kako će se to preneti i na jaja.

- Ove koke izgledaju umorno.

- Koji đavo ste mislili da ih stavite na zid od cigli i cementa?

- Odličan koncept dizajna.

 

 

- Ofarbane gume bi bile odlične i kao zidne saksije.

- Svi su oduševljeni i kažu da je ovo odlična ideja, a kada predložim ljudima da naprave dom od toga, onda je to opasno.

- Ovo je genijalno - bili su neki od komentara.

Mnogi su bili oduševljeni time kako je čovek iskoristio gume, priznavši da se nisu nikada setili da su tako praktične. Mnogima su, podelili su kroz komentare, sinule i nove ideje za druga rešenja od presečenih guma. Pored toga, uzgajivaču su mnogi poručili da na ovaj način štiti životnu sredinu.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)