Ostali ljubimci

PAPAGAJI KOJI SU SVIMA RASTOPILI SRCE! Evo kako su se sporazumeli za jedan poljubac! (VIDEO)

Ako imate neku vrstu ovog pernatog kućnog ljubimca koji oponaša ljudski govor pripazite šta pričate.

06.09.2023 16:00

PAPAGAJI KOJI SU SVIMA RASTOPILI SRCE! Evo kako su se sporazumeli za jedan poljubac! (VIDEO)
Printscreen/TikTok/thebluerio

Iako su za papagaje kao kućne ljubimce radije raspoložena deca, dok odrasli ne vole da im perje leti svuda po sobi, ima i onih koji vole da uživaju u fotelju dok ispijaju kaficu i da slušaju cvrkut svojih ljubimaca. Nekada taj cvrkut može zvučati histerično, naročito kada dođe do okršaja među papagajima pa često stvori atmosferu punu tenzije. Ipak, ta živahnost i momenat kao da ste u prirodi ne meri se ni sa čim.

Papagaj je kućni ljubimac koji jedini može da oponaša ljudski govor. Naravno ne možemo ga naučiti da sa nama vodi konstruktivan razgovor i da nam daje savete za neke probleme, ali je sposoban da upije mnoštvo reči i to našom upornošću i strpljivošću.

pexels.com

Držanje papagaja u kući poseban je doživljaj za decu

Na Tiktoku se pojavio viralan snimak koji je sakupio 3,3 miliona sviđanja, a prikazuje presladak par papagaja mužjaka i ženku, gde jedan od njih sve vreme ponavlja "daj mi poljubac, daj mi poljubac" i pokušava da poljubi svoju voljenu. Dok jedan od njih insistira na poljupcu, drugi stoji mirno i prihvata njegovu inicijativu. Scena zaljubljenih papagaja je rastopila srca mnogih koji su rekli kako je ljubav toliko jednostavna i da na nju niko nije imun, pa ni životinje.

- I ptice mogu da pronađu ljubav, zašto ne mogu ja?

- Želim ovu vrstu ljubavi.

- Francuski poljubac

- Imaju bolji ljubavni život neko bilo ko drugi

- Da li je mnogo pitati za ovako nešto?- bili su neki od komentara

@thebluerio Rio gets reunited with his bestfriend Zeus 💙🐦 #indianringnecksoftiktok #parrot #cute #foryou #fyp ♬ original sound - Rio

Iako su ptičice pokazale svu ljupkost ljubimaca i nešto što je sasvim normalno većina se osvrnula na to da analizira svoj ljubavni život. Ovi papagaji pripadaju afričkoj vrsti koja naseljava tamošnje područje. Plavi Rio kako se zove ovaj papagaj. na TikToku ima preko 760.000 pratilaca i objave koje kači njegov vlasnik sa njim, prilično su zabavni njegovoj publici.

Papagaji koi su skloni oponašanju ljudskog govora su različite vrste i tu spadaju afrički, kakadu, tigrica i mnogi drugi. Mužjaci inače mnogo brže od ženki usvajaju govor i reči ali je vokabular i govor ženki mnogo jasniji.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)