Ostali ljubimci

VOZIO JE I PRIMETIO ČUDNO STVORENJE KOJE JE LEŽALO SKLUPČANO NASRED PUTA: Zaustavio je automobil i strpljivo čekao, ono što se potom desilo izazvalo je bes javnosti(FOTO+VIDEO)

Ovakve situacije neretko se dešavaju na putevima zato je potrebno biti posebno oprezan prilikom vožnje.

18.08.2023 10:02

VOZIO JE I PRIMETIO ČUDNO STVORENJE KOJE JE LEŽALO SKLUPČANO NASRED PUTA: Zaustavio je automobil i strpljivo čekao, ono što se potom desilo izazvalo je bes javnosti(FOTO+VIDEO)
Instagram-unilad

Svi smo primetili da se na mnogim putevima nalaze znaci koji upozoravaju da može da se desi da iskoči divljač na put. Ti znaci nisu bezrazložno tu, ukazuju na potencijalnu opasnost kako po životinju koja može nastradati tako i po automobil koji se može sudariti, pa je neophodno smanjiti brzinu. Jedan čovek uočio je čudno stvorenje na cesta, pa je smanjio brzinu, a na kraju se potpuno zaustavio budući da nije bilo drugih automobila u blizini. 

Svetla automobila su ostala uključena budući da je uveliko bio mrak i drugi automobil bi mogao napraviti mnogo veću tragediju ukoliko ne vidi ovaj. Srećom, drugog automobila nije bilo, a odjednom se na putu pojavila srna. Njeno mladunče je krenulo van šume, a svetla automobila su ga zbunila i ono je stajalo kao ukopano, čak je i selo i sklupčalo se. 

Srna je oprezno došla do njega i počela nežno da ga liže kako bi ga smirila i dala mu do znanja da je bezbedno i da može da krene za njom. Lane je polako počelo da se pridiže i nestabilnim korakom je počelo da prati mamu. Laganim koracima srna se uputila ka supritnom delu ulice i  kročila na stazu koja vodi na šumski put. Lane ju je pratilo u stopu ovaj put. Vozaču se strpljenje isplatilo i on je tek sada mogao da bez žurbe nastavi dalje. Cela situacija se odigrala u Severnoj Karolini u Americi. Snimak je dobio 225.000 sviđanja, ali komnetari su bili podeljeni.

- Lane je pratilo mamu kada se prevrnulo nasred puta. Vozač automobila je čekao dok ne pređu bezbedno u slučaju da naiđu neki drugi automobili - piše u opisu objave.

 

 

Najveći broj komentara bio je u vidu zahvalnosti ljudima koji su zaustavili automobil i sačekali da srna i lane budu na bezbednom, međutim, prava debata otvorila se po pitanju toga da li je trebalo da se pogase svetla na automobilu ili je dobro što su ostala uključena.

- Pravi gospodin je u ovom automobilu, hvala vam u ime ovih životinja!

- Ugasite ta prokleta svetla, prestravila su ih! Ona su im napravila problem i zbunila ih, zato su tu!

- Zemlja ne zaslužuje stvorenja koja nam je Bog dao.

- Vozač automobila je dao ovim životinjicama sve vreme i prostor koji im treba, zahvalna sam mu na tome.

- I vozač automobila i mama srna su fantastični!

- Slažem se da su svetla prestrašila životinje i učinila da se zaustave baš nasred puta.

- Svi su se urotili protiv svetala, ali ne shvataju da čovek pravilno drži popaljena svetla zato što nije jedini na svetu. Ne daj Bože da je naišao drugi automobil, pregazio bi i srnu i lane i izazvao sudar. Svuda okolo je mrak, svetla moraju da budu uključena iz bezbednosnih razloga. Inače bi stajao znak “Oprez, životinje na putu, pogasite svetla dok tu prolazite”, što nema nikakve logike.

- Lepo je znati da još ima dobrih ljudi.

- Ovo me je rasplakalo, priroda je divna.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

orao s visine

18.08.2023 13:50

Predivno -izuzetno humano a fascinira i hod srne kao iz crtaća Diznija ..