Mace

MIŠAR SE OBRUŠIO NA MAČE KOJE SU SEKUNDE DELILE OD NESREĆNE SUDBINE: Usledio je veleobrt i mladunče se našlo van domašaja oštrih kandži predatora! (VIDEO)

"Prepadoh se, onda shvatih da je maca na bezbednom!" - bili su neki od komentara na ovaj post.

07.04.2024 11:30

MIŠAR SE OBRUŠIO NA MAČE KOJE SU SEKUNDE DELILE OD NESREĆNE SUDBINE: Usledio je veleobrt i mladunče se našlo van domašaja oštrih kandži predatora! (VIDEO)
Instgaram-geokutak

Mnoge sitne životinje posebno mladunci su laka meta predatora na otvorenom. Opasnosti vrebaju sa svih strana pa i iz vazduha odakle se može očekivati napad velikih pticakao što su orlovi. Na snimku koji postao viralan na društvenim mrežama vidi se kao mišar, ptica grabljivica iz porodice jastrebova, napada nesrećno mače.  

Mišar obično vreba plen sa uzvišenog položaja kao što su drveća ili stubovi, a kada uoči žrtvu, poleti širokim i brzim zamahom krila i onda se obruši na njega. U većini slučajeva njegov plen nema velike šanse za beg. Može se videti kako lebdi iznad polja, čekajući da se pojavi potencijalna žrtva ili čak kako hoda po zemlji tražeći insekte i crve. Njegov sluh je prefinjen i koristi ga i za uočavanje plena.

Na snimku se vidi parkiran automobil u kome je na ispred prednjeg stakla sedelo maleno mače. Mišar ga je u sekundi uočio i obrušio se na nesrećno mače. Ne sluteći šta se dešava nesrećno mladunče je mirno sedelo dok se mišar u brišućem letu ustremio na auto pokušao oštrim kandžama da zgrabi plen, ali mu se isprečilo debelo staklo vetrobrana. Zbunjena ptica je gledala u mače ne shvatajući kako ne može da dođe do svog njega budući da je staklo šoferšajbne bilo između njih. 

 

 

Snimak je objavljen pod duhovitom parolom.

 - Pas je čovekov najveći prijatelj, a šoferšajbna mačkin - stajao je duhovit natpis.

- Ovo verovatno žena snima, čim dozvoljava da ovaj orao slobodno grebe šoferšajbnu.

- Ženo, brisače uključi!

- Maca je imala ogrnomnu sreću!

- Bog čuva mace!

- Prepadoh se, onda shvatih da je maca na bezbednom!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)