Mace

MAČKA SE ZALETELA NA GNEZDO S JAJIMA KOJA SAMO ŠTO SE NISU IZLEGLA: Vlasnici domaćinstva su zanemeli, gazda je sve snimio! (FOTO/VIDEO)

Otkrijte zašto je ovaj video-zapis pogledalo milion ljudi.

23.05.2023 19:01

MAČKA SE ZALETELA NA GNEZDO S JAJIMA KOJA SAMO ŠTO SE NISU IZLEGLA: Vlasnici domaćinstva su zanemeli, gazda je sve snimio! (FOTO/VIDEO)
instagram-printscreen

Mnogi koji su imali mačku za kućnog ljubimca tvrde da su one podjednako kao i psi požrtvovane i verne. Nije retkost da mačke vlasnicima pokazuju ljubav donoseći im na vrata šta god da ulove. Naime, istraživanja ukazuju na to da mačke zapravo vide ljude kao ogromne životinje, a budući da se oni brinu o njima, mace ulov donose vlasniku kako bi sa njim podelile "hranu". S druge strane, zaljubljenici u mačke smatraju da im one donose miševe, ptice ili krtice na kućni prag kako bi se pohvalile plenom koji su ulovile. 

Mačke su, takođe, i veoma dobre majke, pa će se tako poput lavice boriti za život svojih potomaka. Nije retkost da pojedina prisvoji neku životinjicu koju neguje poput svog mladunčeta, ali koliko puta ste videli mačku koja se brine o pilićima? Da izuzeci postoje, primer je i jedna sivo-bela mačka. Iz nekog razloga ona je jednog dana legla preko kokošijih jaja i rešila je da na njima ostane po svaku cenu, zbog čega su njeni vlasnici zanemeli.

Domaćini gazdinstva su primetili da je mačka na jajima svakog dana, te da je u jednom trenutku u potpunosti preuzela ulogu kvočke. Kada je njen vlasnik pokušao da izvadi samo jedno jaje ispod nje, ona je ljutito šapicama posegnula da ga vrati u gnezdo ispod sebe. Kao da je to sve bilo malo, mačka je strpljivo čekala da se pilići izlegnu iz jaja na kojima je danonoćno ležala. 

Trenutak kada se pile izlegalo iz jajeta je čak zabeleženo i kamerom telefona, pa se videlo kako je sivo-bela ljubimica mirno pratila ceo razvoj događaja kao da joj se to svakodnevno dešava. Na nastavku snimka vidi se da mačka nije sačekala samo da se pilići izlegnu iz jaja, već je nastavila da motri na njih, baš poput svakog roditelja. Čak se nameštala i da ih podoji, a redovno ih je lizala i čistila. Na kraju zapisa vidi se da poput pilića, koji su već poprilično odrasli, stoji na kuhinjskim elementima.

Mnogi su u komentarima naveli da nema drugog objašnjenja osim da mačka ne samo što misli da su pilići njeni, već ona očigledno veruje da je kvočka. Video neobične veze dobio je milion sviđanja. 

- Da li bi udomili dete koje nije iste rase kao i vi? Tako je reagovala i ova mačka! -

- Ova mačka je veći čovek od mnogih ljudi! -

- Nema razlika među vrstama, imamo još mnogo toga da naučimo od životinja -

- Sad mogu da kažem da sam sve videla -

- Gledam ovaj klip iznova i iznova, topi mi se srce -

- I ko može da kaže sada da ona nije njihova mama? -

- Bog nalazi čudne puteve kojima iskazuje ljubav -

- Ljubav u jednoj reči -

- Definicija ljubavi - ređale su se reakcije oduševljenih korisnika Instagrama. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)