Kuce

NAPUŠTEN BOLESTAN I PROMRZAO PAS BESCILJNO JE LUTAO ULICAMA: U najgorim danima nije želeo da se oprosti od ove plišane igračke, a razlog tera suze na oči! (FOTO)

Nemački ovčar uočen je kako se krije od svih i čeka svoje poslednje dane, ali sudbina je imala druge planove za njega.

16.05.2023 12:01

NAPUŠTEN BOLESTAN I PROMRZAO PAS BESCILJNO JE LUTAO ULICAMA:  U najgorim danima nije želeo da se oprosti od ove plišane igračke, a razlog tera suze na oči! (FOTO)
Prntscrn/YouTube

Nesvakidašnji prizor nedavno je uočen na ulicama Detroita u Americi. Naime, primećen je pas rase nemački ovčar, koji besciljno luta ulicama. Ne samo što su građani počeli da primećuju ovog psa svuda, već je uočeno da on u zubima drži jednu plišanu igračku. Oni koji su imali prilike da ga vide više puta tvrde da im je ovaj prizor naterao suze na oči, budući da su, pošto su ga i drugi put videli, bili sigurni da je u pitanju igračka od vlasnika koga očigledno više nema pošto pas sam luta.

Pogled na ovog usamljenog psa koji drži svoju jedinu dragocenost dirnuo je srca mnogih i pokrenuo akciju spasavanja širom grada. Najzad su mnogi građani bili ujedinjeni po jednom pitanju, a to je da nađu novi dom za ovog psa koji još nosi uspomenu na prethodnog vlasnika.

- Ovom psu očigledno je ostalo samo ono što je nosio od vlasnika. Srca su nam se slomila kada smo videli ovu fotografiju i čuli šta mu se desilo, podsetio nas je na film "Eni" gde je Eni držala medaljon svojih roditelja blizu srca - napisala je organizacija Almost Home Animal Rescue u objavi na Fejsbuku.

Pas koji je najzad odveden u sklonište je nazvan u startu Nikolas, zato što su mislili da je mužjak. Pošto je ustanovljeno da je ženka, preimenovali su je u Niki. Vlasnik koji je godinama imao Niki za svog ljubimca je preminuo, a ovaj pas je u zubima grčevito stiskao malenu plišanu igračku koja je ličila na omanju kravu. 

- Ustanovljeno je da je ovaj nemački ovčar zapravo ženka. Međutim, Niki je veoma bolesna i sada je na četvoronedeljnom lečenju u Union Lake bolnici za pse. Ona je dugo lutala i usled toga tretman koji obuhvata operaciju je veoma skup i skupljaju se sredstva za to. Njena krvna slika je uz to veoma loša, neki drugi pas ovakve krvne slike sigurno ne bi ni preživeo. Kompletna krvna slika je u padu, vitamina i minerala gotovo da nema uopšte. Ima duplu infekciju uva i nije uopšte kupana nikada što je rezultiralo infekcijom njenog krzna. Ipak ona je jedan veoma pozitivan pas, koji dobro reaguje na terapiju - saopštili su iz bolnice Union Lake.

Oni koju su učestvovali u zbrinjavanju ovog psa ističu da se on nije dao uhvatiti i da je ceo grad bio ujedinjen u jednom cilju, a to je bilo spašavanje Niki.

- Očigledno je da je pas bio sam, napušten i na ulici jako dugo vremena. Primetno je da je prošao kroz mnogo toga usled čega je navikao da beži i krije se od ljudi. Nije lako bilo uhvatiti ga kako bi dobio neophodnu pomoć. Nesebični napori zajednice nesumnjivo su dali Niki drugu šansu za život. Dok nastavlja svoje putovanje, ova dirljiva priča o odanom psu služi kao podsetnik da samo ujedinjeni ljudi mogu sve. Niki je našla svoj novi dom, gde će biti nečiji razlog za osmeh ubuduće - naveli su posle uspešnog oporavka ovog psa.

 

 

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Nataša

16.05.2023 15:40

Predivno! Blagoslovena i srećna bila još dugo godina!