Strast

TOKOM INTIMNOG TRENUTKA PAZITE SE "SMRTONOSNOG STISKA"! Ovako to izgleda i posledice su OZBILJNE (FOTO)

Iako taj termin nema medicinsku osnovu, doktori ističu da možete narušiti svoje intimno zdravlje.

22.10.2024 23:15

TOKOM INTIMNOG TRENUTKA PAZITE SE "SMRTONOSNOG STISKA"! Ovako to izgleda i posledice su OZBILJNE (FOTO)
Schutterstock

Samozadovoljavanje nije nešto čega iko treba da se stidi, ali postoje situacije u kojima morate biti oprezni, a to se najviše odnosi na muškarce. Da li ste nekada čuli za sindrom smrtonosnog stiska? 

Nema zvaničnog medicinskog naziva za to stanje, odnosno, ovako se više žargonski zove, a o čemu je tačno reč, saznaćete u nastavku.

- To se odnosi na fenomen u kojem uobičajeno, preterano čvrsto, stiskanje penisa tokom samozadovoljavanja može dovesti do smanjene osetljivosti i poteškoća u postizanju vrhunca u drugim oblicima se*sualne aktivnosti -  kaže doktor Lorens Kaningam.

Shutterstock

Tokom samozadovoljavanja može doći do povrede

Doktor veruje da mnogi muškarci nisu svesni da navike samozadovoljanja mogu uticati na njihovo intimno zdravlje. Sindrom smrtonosnog stiskanja može zvučati alarmantno, ali ne nanosi fizičko oštećenje penisu, kaže doktor.

Problem je, kaže on, kada je u pitanju se*sualna stimulacija.

- Uporna upotreba čvrstog stiska može usloviti nerve i tkiva da reaguju samo na ovaj specifičan oblik stimulacije. Ovo može otežati da doživite zadovoljstvo i postignete vrhunac kroz tipičnije oblike intimne aktivnosti - pojašnjava.

Simptomi "smrtonosnog stiska"

Primarni simptomi uključuju smanjenu osetljivost penisa i teškoće u dostizanju vrhunca osim ako ne stisnete veoma čvrsto. To smanjuje takođe nivo se*sualnog zadovoljstva. Takođe, možete da osetite bol u penisu.

- Godine samozadovoljavanja obično ne dovode do potpunog anorgazma, ali svakako mogu dovesti do odložene ejakulacije ili smanjenog zadovoljstva - tvrdi doktor.

Fizičke posledice su takođe anksioznost i problemi u vezi, tako da doktor veruje da je rešavanje problema ključno.

Da li je ovaj sindrom uobičajen

- Verujem da sam video veliki broj muškaraca koji su iskusili ove probleme. Sasvim je uobičajeno da se stručnjaci za se*sualno zdravlje redovno susreću sa ovim, ali mnogi muškarci možda ne shvataju da je to koren njihovih poteškoća - objašnjava on i preporučuje da ako vam se ovo desi promenite navike (smanjite stisak i imate nežniji dodir), piše Metro.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)