Sex

BOCKANJE KOJE PODSTIČE LIBIDO: Naučnici otkrili kako da oplemenite intimni život

Ukoliko ste izgubili želju za intimnošću, strast možete probuditi odlaskom na drevni kineski tretman.

08.09.2022 20:00

BOCKANJE KOJE PODSTIČE LIBIDO: Naučnici otkrili kako da oplemenite intimni život
shutterstock.com

Milioni ljudi na svetu pati od gubitka seksualne želje. Ova pojava je još učestalija od početka pandemije korona virusa kada su stres i briga za zdravlje preuzeli primat nad drugim aspektima života.

Ipak, naučnici su došli do jednog fantastičnog saznanja koje vam može pomoći da ponovo probudite uspavanu strast i vratite svoj seksualni život na stari kolosek.

Reč je o lečenju drevnim kineskim tretmanom, akupunkturom. Naučnici tvrde da su došli do jednostavnog i "jeftinog" leka za podizanje libida. Naime, oni su to otkrili pošto su izveli eksperiment u kojem su učestvovala 24 volontera. Neki od njih uopšte nisu imali seksualne pretenzije, drugi su imali strah od seksualnih odnosa, a pojedini su imali problem sa dostizanjem vrhunca tokom odnosa. Učesnici eksperimenta bile su osobe ženskog pola.

shutterstock.com

Probudite libido

Iako još nisu došli do tačnog saznanja kako je akupunktura povećala libido kod istipanica, kao jedan od razloga navode to što se pomoću akupunkture stimuliše protok krvi u jajnicima gde se proizvodi  estrogen. Akupunktura može pomoći pri neutralisanju simptoma pada libida, ali ne može ih potpuno neutralisati. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)