Sex

Novo istraživanje o VELIČINI KLITORISA iznenadilo je naučnike! Evo kako taj faktor utiče na zadovoljstvo žena, muškarci, obratite pažnju!

Maleni organ nalik na pupoljak zadužen je za seksualno zadovoljstvo dama, a najnovija istraživanja su pokazala neverovatne činjenice o njemu.

17.06.2022 21:00

Novo istraživanje o VELIČINI KLITORISA iznenadilo je naučnike! Evo kako taj faktor utiče na zadovoljstvo žena, muškarci, obratite pažnju!
shutterstock.com

Jedan od najvažnijih delova tela svake žene koji je povezan s njenom seksualnošću, a istovremeno je i najveća enigma pripadnika muškog pola, jeste klitoris. Reč je o malom organu sličnom pupoljku i smeštenom tik iznad ulaza u vaginu na vrhu unutrašnjih usmina. Služi isključivo za žensko zadovoljstvo i većina žena teško može doživeti vrhunac bez stimulacije klitorisa.

Na tom delu ženskog polnog organa nalazi se na hiljade nervnih završetaka zgusnutih na malom prostoru, a prilikom seksualnog uzbuđenja žene on se dodatno poveća.

Pojedina istraživanja su čak otkrila da taj deo ženskog tela ima 2 puta više nervnih završetaka nego penis, zbog čega je mnogo osetljiviji na dodir i stimulaciju.

Pixabay.com

Klitoris je izuzetno važan za uživanje žene u odnosu sa muškarcem 

U želji da saznaju što više, naučnici su se pozabavili tim delom ženske anatomije i došli do vrlo zanimljivih podataka. Naime, ne postoji standardna veličina klitorisa i on može biti između 7 i 13 santimetara, duboko ugrađen u žensko telo.

- U istraživanju koje je sprovedeno među 1.055 žena starosti između 18 i 94 godine naučnici su zaključili da trećina žena ne može da doživi vrhunac bez stimulacije klitorisa - piše britanski Dejli star i navodi da, kad je u pitanju ženska seksualnost, veličina je i te kako važna i žene koje imaju veći klitoris brže i lakše doživljavaju vrhunac u seksualnim odnosima.

- Kod trećine ispitanih dama koje nikada nisu iskusile orgazam, nakon detaljnog ginekološkog pregleda je ustanovljeno da imaju mali klitoris - navodi se u studiji. 

Ali, koliko god je veličina tog organa važna, dobra vest je da klitoris raste tokom života žena.

shutterstock.com

Izuzetno je važno da oba partnera uživaju u odnosu jedno sa drugim 

Proučavajući anatomiju žena, naučnici su došli do zaključka da klitoris raste tokom godina. Njegov razvoj počinje u pubertetu i sa 18 godina je za 1,8 puta veći nego pre puberteta. Njegov rast se nastavlja i kad žena dostigne 32 godine i tada je 4 puta veći nego pre puberteta.

Kad žena uđe u menopauzu, njen klitoris je za 7 puta veći nego kad se rodila. Možda je to i razlog zašto žene u srednjem životnom dobu više uživaju u seksu i lakše dostižu orgazam.   

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Djoka

18.06.2022 06:06

Ja I'm to polizem I one dozive orgazam I pre sexa , a tek kad dobiju poklon od 20 santima vise me ne zaboravljaju.