Ljubav je iskrena!

DA LI JE VREME ZA KRAJ?! Krenite pravim korakom u sreću!

Kada nekoga volite skloni ste da zanemarite sve njegove mane, ali vrlo je bitno da krenete pravo napred u sreću, pa makar i bez njega.

28.12.2021 19:20

DA LI JE VREME ZA KRAJ?! Krenite pravim korakom u sreću!
pexels.com

Kada je ljubav u pitanju ponekada je teško priznati sebi da nešto nije kako treba i da je vreme da se odnos prekine. Ljubav je slepa i u početku nismo sposobni da vidimo da nešto ne štima, a kada napokon i postanemo svesni toga, prekid veze pada teško, koliko god znali da je to neophodno. 

Koliko god nam je neko drag i koliko god ga iskreno voleli jer je zaista divan prema nama, ako nismo kompatabilni kao ličnosti, taj odnos kad tad postaće toksičan i počeće da nas guši. Još je gore kada je partner agresivan, bezobrazan ili potpuno nezainteresovan. Sa takvim partnerima od samog početka veza je osuđena na kraj i ne postoji šansa da opstanemo u njoj zdravi i srećni

Kako da prepoznamo toksičnu vezu?

Kada su toksične veze u pitanju najveći problem je upravo činjenica da mi toga ne želimo da budemo svesni. Samim tim dok mi nismo spremni da to priznamo i prihvatimo, nećemo moći ni da vidimo koliko je ta veza loša po nas. Ukoliko imate drugaricu koja je u užasnoj vezi, ali i pored svih očiglednih znakova ona ostaje u njoj, nemojte pokušavati da je ubedite da treba da raskine, samo ćete potrošiti živce i verovatno se posvađati sa njom. Pustite je da sama shvati, koliko god da joj vremena to, i spremite svoje rame jer će joj plakanje biti jako potrebno. 

Kada jednom pređete taj trenutak u kom spadaju ružičaste naočare i polako počnete da osvešćujete činjenicu da je vreme za kraj, postaćete svesni svih toksičnih aspekata vaše veze, a taj spektar je širok i pun boja. Toksičnost veze može da se ogleda u problemu sa komunikacijom, čestim raspravama, zahlađenom odnosu, nedostatku iskrene ljubavi ili čak agresivnom ponašanju i fizičkom zlostavljanju. 

Mnoge devojke ne govore šta trpe sve u vezi jer misle da je to normalno, ali razmislite malo o tome. Ako se iz bilo kog razloga u tom odnosu osećate loše, to znači da vaša veza nije normalna. Prava ljubav je čista i laka. Potpuno iskrena i nežna. U njoj se nikada nećete osećati loše. Uvek ćete biti najbolji prijatelji i partneri i uvek ćete biti  srećni i zadovoljni, a koliko god da traje taj odnose nećete se osećati kao da vas guši. Niko ne zaslužuje ništa manje od takvog odnosa i takve ljubavi. Vi najbolje znate da li vam nešto prija ili ne, ali poenta jeste da morate da budete srećni, potpuno ispunjeni i zadovoljni.

 

Komentari (0)