Sex

O ČEMU ŽENE RAZMIŠLJAJU TOKOM INTIMNIH ODNOSA: Muškarci mogu da odahnu, misterija je rešena

Maštarije kojima pribegavaju su sredstvo za postizanje uzbuđenja.

28.05.2024 22:01

O ČEMU ŽENE RAZMIŠLJAJU TOKOM INTIMNIH ODNOSA: Muškarci mogu da odahnu, misterija je rešena
Shuttertsock

Intimni odnosi su tema koja podjednako intrigira i muškarce i žene. Za jači pol je najveća misterija o čemu žene razmišljaju tokom intimnih odnosa.

Ovo pitanje muškarci često postavljaju, pa su naučnici iz različitih delova sveta odlučili da anketiraju veliki broj žena kako bi došli do odgovora. Dame su otkrile svoje naimtimnije tajne i otkrile o čemu maštaju. 

Iznenađujući rezultat

Kada je reč o intimnim odnosima, žene imaju različite perspektive, želje i potrebe. Mnoge žene teže emocionalnoj povezanosti i dubokom intimnošću sa svojim partnerom. Međutim, društveni stavovi i očekivanja često mogu uticati na to kako žene doživljavaju svoju seksualnost.

Čak i kad bi želela da isproba nešto novo sa partnerom ona se često plaši da s njim o tome razgovara jer se plaši da je ne shvati pogrešno i ne proglasi za laku žensku.

Shutterstock

Maštarije su potpuno normalne za oba pola

 

Zato svoje maštarije ispunjavaju tokom intimnih odnosa. Maštanje je prirodni deo ljudske seksualnosti, a žene nisu izuzetak. Seksualne fantazije mogu biti izvor zadovoljstva, ali ne moraju da odražavati stvarne želje ili namere. Mogu biti i sredstvo za postizanje uzbuđenja i zadovoljstva.

Verovali ili ne, većina žena čak njih 60 odsto u takvim trenucima mašta upravo o partneru s kojim je krevetu. Zamišljanje da s nekim drugim ili nekim holivudskim lepotanom, kako veruju muškarci, je mnogo ređe nego što se misli. Ipak, je muškarac i njegovo telo uzbudljivije od nekog imaginarnog dase iz ženskih snova.

Društveni tabui i pritisak mogu imati značajan uticaj na to kako žene doživljavaju svoje intimne odnose i se*sualnost što se direktno odražava i na njihov intimni život. 

Shutterstock

Žene češće maštaju o partneru s kojim dele intimnost nego o nekom imaginarnom muškarcu

 

Otvoreni razgovori o se*sualnosti i podrška mogu biti od ključnog značaja za prevazilaženje ovakvih izazova među partnerima. Iskreni razgovor sa partnerom o željama, potrebama i fantazijama može doprineti dubljoj povezanosti i razumevanju. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)