Sex

RAZOTKRIVENI MITOVI ŽENSKOG UŽITKA U KREVETU: Top 5 najvećih zabluda u koje se i dalje veruje!

Naučna istraživanja otkrivaju šokantne istine.

20.04.2024 22:00

RAZOTKRIVENI MITOVI ŽENSKOG UŽITKA U KREVETU: Top 5 najvećih zabluda u koje se i dalje veruje!
shutterstock.com

Se*sualni život i žensko zadovoljstvo su teme oko kojih se često šire dezinformacije. U najvećoj dosadašnjoj studiji o ženskim orgazmima otkriveni su neki alarmantni mitovi, ali i istine, koje su i dalje prisutne u društvu. Zabrinjavajuće je da i dalje postoji sramota oko ženskog orgazma, pri čemu 21 odsto žena veruje da je masturbacija sramotna ili pogrešna, dok se 29 oseća neprijatno da razgovara sa svojim partnerom o tome šta im se dopada tokom se*sa.

Ove činjenice jasno ukazuju na širenje dezinformacija o ženskom užitku i njihovom se*sualnom zdravlju. Važno je da se ove teme otvoreno diskutuju kako bi se smanjila stigma i neproverene informacije o ženskom zadovoljstvu, a o tome piše i Moror.

shutterstock.com

Razbijanje mitova

1. Vaginalni orgazam

Jedan od najrasprostranjenijih mitova o ženskom orgazmu je da većina žena može postići vrhunac samo vaginalnim prodiranjem. Međutim, istina je da većina žena zahteva ili preferira stimulaciju klitorisa da bi postigla orgazam. Ovaj mit je duboko ukorenjen u društvu, a čak 31 odsto muškaraca veruje u njega.

2. Vagina postaje opuštenija sa više intime

Postoji i mit koji tvrdi da što žena ima više se*sa, to će njena vagina biti opuštenija. Međutim, to nije tačno. Vagina je “dizajnirana” da bude elastična i može se rastegnuti kako bi se prilagodila porođaju. Nakon same se*sualne aktivnosti, obično se vraća u normalnu veličinu i oblik.

3. Dlačice na bradavicama nisu normalne

Mnoge žene su barem jednom pokušale ukloniti dlačice sa bradavica, verujući da to nije normalno. Međutim, 68,2 odsto muškaraca takođe smatra da je prisustvo dlačica na ovom delu tela nenormalno. Ipak, stručnjaci ističu da je potpuno normalno imati dlačice na bradavicama i da njihova količina i debljina mogu varirati.

Shutterstock

Razbijanje mitova za ženski užitak

4. Pouzdanost metode prekinutog snošaja

Mnoge žene veruju u efikasnost metode prekinutog snošaja kao sigurnog oblika kontracepcije, ali istraživanja pokazuju da je ova metoda samo 80 odsto efikasna u stvarnom životu. Takođe, važno je napomenuti da ova metoda ne pruža zaštitu od se*sualno prenosivih bolesti.

5. Ovulacija izostaje kada dojite

Jedan od mitova je i uverenje da nije moguće zatrudneti dok se doji, međutim to nije tačno. Iako dojenje može potisnuti ovulaciju, stopa neuspeha ove metode je manja od 2 odsto. Takođe je moguće zatrudneti i ako dođe do odnosa unutar 24 sata od ovulacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)