Sex

ZAŠTO BISTE SE ZADOVOLJILI PROSEKOM KAD MOŽETE MAKSIMALNO DA UŽIVATE? Ovih 6 znakova su pokazatelji da u krevetu stvari ne štimaju (FOTO)

Nedostatak uzbuđenja ili fizičkog zadovoljstva može ukazivati na potrebu za promenama

20.12.2023 21:02

ZAŠTO BISTE SE ZADOVOLJILI PROSEKOM KAD MOŽETE MAKSIMALNO DA UŽIVATE? Ovih 6 znakova su pokazatelji da u krevetu stvari ne štimaju (FOTO)
shutterstock.com

Se*sualno zadovoljstvo igra ključnu ulogu u održavanju emocionalne bliskosti i opšte dobrobiti u vezi. Ako imate sumnje ili osećate da vaš se*sualni život nije zadovoljavajući, važno je prepoznati znake koji ukazuju na potrebu za promenama. Većina parova zna da li je njihova intima fantastična, solidna ili je potpuna katastrofa. Međutim, može biti teško uočiti razlike kada je odnos samo zadovoljavajući, ali ne baš toliko uzbudljiv.

Bliski intimni život je jedan od ključnih delova zdrave veze. Ako sumnjate da nešto nedostaje u vašem odnosu, otkrijte zašto je važno da rešite ove probleme. Srećna Republika daje vam nekoliko aspekata koje treba razmotriti kako biste utvrdili da li vaš se*sualni život zahteva poboljšanja, a evo i gde možda grešite.

shutterstock.com

Evo gde grešite prilikom intimnih odnosa

1. Jedna osoba uvek inicira odnos

Da li otvoreno razgovarate sa svojim partnerom o vašim se*sualnim potrebama i željama? Nedostatak komunikacije može dovesti do nesporazuma i nezadovoljstva. Tako se može desiti da uvek jedna osoba uvek inicira se*s. 

- Većina ljudi želi da njihovi partneri podjednako žele i započnu se*s, to im daje utisak da ih njihov partner i dalje želi i smanjuje pritisak. Ako jedan partner uvek podstiče avanturu u krevetu, pokušajte da saopštite ovaj problem i recite jasno i glasno da biste želeli da imate balans u tome - kaže Džes O'Rajli ekspert za intimne odnose.

2. Loša komunikacija

Niko ne može da čita tuđe misli, a svi smo različiti. Teško je vašem partneru da zna šta želite na osnovu njihovog prethodnog iskustva. Ako niste razgovarali o onome što želite, verovatno to nećete ni dobiti. Ako vas plaši pomisao da kritikujete partnerove veštine vođenja ljubavi, zapamtite da je ključan način na koji to pristupate. Jednom kada kažete šta želite, videćete veliku razliku u se*su.

3. Monotonija

Kada parovi jednom shvate šta im odgovara, često se toga drže svakog puta. Iz tog razloga nestaje strast i sklonost eksperimentisanju ka novim stvarima. Međutim, ponavljanje i rutina može da smanji uživanje. Istraživanja pokazuju da dopamin može biti dvostruko visok kada su stvari nepredvidive. Budite otvoreni za nove poze, se*s igračke i eksperimentisanje ispod čaršava. Tako ćete usput naučiti šta vam najviše odgovara.

Shutterstock

Ubacite nove poze u vaš život

4. Fantazije po uzoru na filmove

Uporedite očekivanja i stvarnost u vezi s frekvencijom se*sa. Ako postoji značajna razlika u željama između vas i vašeg partnera, to može uticati na zadovoljstvo. S druge strane morate uvek da imate sasvim relana očekivanja, a ne ona koja propagiraju filmovi za odrasle koji su realni poput bajki za laku noć. 

5. Želite različite stvari

Znak da trenutno niste potpuno se*sualno kompatibilni je i razlika u onome što očekujete od se*a.  Ukoliko jedna osoba želi strast i olakšanje od stresa, a druga poentu se*sa vidi u emotivnom zbližavanju i povezivanju, tu nastaje problem.

Takođe, ako primetite da se osećate nelagodno izražavajući svoje se*sualne fantazije ili da vaš partner nije otvoren prema njima, to može uticati na zadovoljstvo. Zato je ponovo važna komunikacija. Se*sualno iskustvo često ide ruku pod ruku s emocionalnom bliskošću. Ako osećate da nedostaje emocionalna povezanost, to može uticati na opšte zadovoljstvo.

shutterstock.com

Isprobajte nešto novo

6. Nemate dovoljno samopouzdanja 

Obratite pažnju na svoje fizičke reakcije i osećaje tokom se*sualnih aktivnosti. Nedostatak uzbuđenja ili fizičkog zadovoljstva može ukazivati na potrebu za promenama. Se*sualno zadovoljstvo često ima veze sa samopouzdanjem. Ako osećate nedostatak samopouzdanja u se*sualnom kontekstu, razgovarajte o tome sa svojim partnerom.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)