Sex

OVO JE NAJBOLJE DOBA DANA ZA INTIMNE ODNOSE: Ako vam u krevetu nema varnica, možda to radite u pogrešno vreme (FOTO)

Stručnjaci su sproveli istraživanja i došli do zanimljivih podataka.

13.11.2023 22:00

OVO JE NAJBOLJE DOBA DANA ZA INTIMNE ODNOSE: Ako vam u krevetu nema varnica, možda to radite u pogrešno vreme (FOTO)
shutterstock.com

Najbolje vreme za intimne odnose sa partnerom zavisi od starosti, prema mišljenju stručnjaka za spavanje i telo. Umesto što je spontani čin, postoje određena vremena u toku dana kada je libido viši u zavisnosti od toga da li je neko u dvadesetim, pedesetim ili sedamdesetim godinama života, prema rečima dr Paula Kelija.

Dr Keli, klinički istraživač u Institutu za spavanje i cirkadijsku neurologiju na Univerzitetu u Oksfordu, kaže da se biološki sat menja svakih deset godina, prema istraživanju koje je prvobitno sproveo za Daily Mail.

- Vaš biološki sat se menja sa godinama, kada se osećate kao da treba da se probudite. On zapravo kontroliše svaki sistem u telu i svaku od biliona ćelija u vašem telu - rekao je dr Keli za britanski Telegraf.

Shutterstock

Kada je pravo vreme za strast

Kada je optimalno vreme za se*s za svaku starosnu grupu?
 

Dvadesete - 15:00 časova

Dr Keli je suzio vrhunac libida za ovu starosnu grupu na tri sata popodne. Iako mogu poželeti intimne odnose u bilo koje doba dana, postoji vrhunac se*sualne energije u ovom trenutku za osobe u dvadesetim godinama.


Tridesete - 8:20 časova

Promena u biološkom satu u ovoj dobi znači da se budite ranije, pa je dobra ideja imati intimne odnose ranije. Dr Keli određuje magične minute oko 8:20 ujutru, kada sunčeva svetlost povećava nivo testosterona kod muškaraca i žena.

Četrdesete - 22:20 časova

Ponovo ćete se osećati budnije ranije što ste stariji, pa je potrebno ići u krevet ranije. Dr Keli preporučuje neko vreme posle 22 sata neposrednopre spavanja.


Pedesete - 22:00 časova

 Kako se vreme za spavanje sve ranije, tako se i vreme za se*s pomera unazad. Jutra su obično užurbana za pedesetogodišnjake, rekao je dr Keli za Telegraph, pa nije idealno vreme za intimnost.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)