Sex

TAČNO OVOLIKO MINUTA JE ŽENI POTREBNO DA DOŽIVI VRHUNAC: Naučna studija najzad razotkrila sve mitove (FOTO)

Najveći broj dama odlučio se i za jednu pozu u vođenje ljubavi kao presudnu.

12.10.2023 22:00

TAČNO OVOLIKO MINUTA JE ŽENI POTREBNO DA DOŽIVI VRHUNAC: Naučna studija najzad razotkrila sve mitove (FOTO)
shutterstock.com

Zna se da je ženama potrebno više vremena da bi postigle vrhunac u krevetu, u odnosu na muškarce. Pravi partner će znati da na najbolji način zadovolji partnerku kako bi uživala u svim čarima ljubavnog odnosa podjednako kao i on. Eksperti po pitanju se*sa ističu da se predigra nikako ne preskače, kao ni oralni se*s. Pojedinim damama neophodan je i dodir po određenim erogenim zonama, dok se ljubljenje podrauzumeva. Ne kaže se bez razloga da kod muškarca možda mnoge stvari počinju i završavaju se u predelu ispod struka, ali kod žena navodno sve potiče iz glave.

Studija koja se bavila ispitivanjem koliko je vremena potrebno da žena doživi orgazam ispitivala je 645 heteroseksualnih žena. Sve su bile u tridesetim godinama, monogamnoj vezi, a ispitivane su dame iz 20 zemalja sveta, većinom iz Velike Britanije, Holandije, Indije i Amerike. Rezulati ovog istraživanja pokazali su da je prosečno vreme za koji žene mogu da dožive orgazam 13 minuta i 41 sekunda. Rezultati studije objavljeni u Žuranulu se*sualne medicine, a o tome je pisao i Njujork Post.

shutterstock.com

Studija se bavila pitanjima tačnog vremena koje je potrebno za ženski orgazam

Dokazano je da je velikom broju žena bio nepohodan neki intimni kontakt poput ljubljenja da bi do orgazma uopšte moglo da dođe. Vreme je variralo između 12,76 minuta do 14.06 minuta. Takođe istaknuto je da 17 odsto ispitanica nisu nijednom uspele da dožive vrhunac.

Pokazalo se i da žene retko doživljavaju orgazam vaginalno, odnosno samom penetracijom. Samo 31,4 odsto njih može da doživi vrhunac na ovaj način, dakle manje od trećine. Dodatna stimulacija poput ljubljenja i dodirivanja erogenih zona, među kojima je na prvom mestu stimulacija klitiorisa, potrebna je većini žena. Tačnije 68,6 odsto njih istaklo je da im je neophodna dodatna stimulacija klitorisa.

shutterstock.com

Svega trećina žena može da vrhunac doživi tokom penetracije

Se*sualne poze uz sve to nisu zanemarljive, pa će žena najlakše dostići vrhunac kada je na vrhu svog partnera i diktira tempo. Poza kaubojke pokazala se kao omiljena među damama, budući da baš uz nju najveći broj žena najčešće doživljava orgazam. Jedna zanimljivost otkrivena je tokom ove studije, a to je da će zadovoljstvo biti navodno veće ako nosimo čarape tokom odnosa.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)