Sex

ČESTI INTIMNI ODNOSI UTIČU NA PAMĆENJE: Evo šta se dešava sa onima koji imaju aktivan ljubavni život (FOTO)

Više aktivnosti ispod pokrivača povoljno utiče na ceo organizam.

06.04.2023 21:00

ČESTI INTIMNI ODNOSI UTIČU NA PAMĆENJE: Evo šta se dešava sa onima koji imaju aktivan ljubavni život (FOTO)
Pixabay.com

Intimni odnosi utiču na ukupno zdravlje organizma. Više studija je dokazalo da smo posle se*sa bolje raspoloženi, koža nam je sjajnija i lepše spavamo. Nedavno sprovedena studija objavljena u jednom stručnom medicinskom časopisu, a koji se bavi zdravljem žena, dokazala je crno na belo da česti intimni odnosi poboljšavaju pamćenje.

shutterstock.com

Naučno je dokazano da česti intimni odnosi poboljšavaju pamćenje kod žena

Uticaj na funkcije mozga

Istraživanje je sprovedeno na grupi od 78 žena od 18 do 29 godina koje su bile podeljene u dve grupe: one koje su imale redovan i čest se*s i one koje su samo sporadično imale intimne odnose. 

Dame iz prve grupe pokazale su zavidno pamćenje posebno kad su u pitanju nasumične reči i fotografije za razliku od druge grupe  koje su imale problem da upamte lica sa fotografija. Na osnovu ovoga se došlo do zaključka da se*s utiče na moždane ćelije u na hipokampusu u našem mozgu koji je zadužen za pamćenje.

Studija se bavila isključivo kratkorčnim pamćenjem, ali prema rečima dr Džens Prusner, autorke ove studije, veruje se da je sličan učinak i na dugoročno pamćenje.

- Intimni odnosi pomažu u poboljšanju ne samo pamćenja već i drugih kognitivnih funkcija koje se nalaze smešeteni u hipokampusu. To se pre svega odnosi na poboljšanje orijentacije. Naravno, to ne znači da će vam česti intimni odnosi doneti "fotografsko pamćenje" ali će svakako poboljšati funkcije mozga zadužene za bolje sećanje - rekla je ona i istakla da bi trebalo nastaviti sa istraživanjem u ovom pravcu.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)