Sex

SA 40 GODINA INTIMNI ODNOSI SU NAJBOLJI: Žene otkrile da u ovom dobu lakše dolaze do vrhunca, razlog je jednostavan (FOTO)

Možda dvadesetogodišnjaci imaju češće strastvene trenutke ali u srednjim godinama su mnogo bolji.

24.02.2023 17:00

SA 40 GODINA INTIMNI ODNOSI SU NAJBOLJI: Žene otkrile da u ovom dobu lakše dolaze do vrhunca, razlog je jednostavan (FOTO)
Shutterstock

Na osnovu više istraživanja sprovednih na temu intimnih odnosa naučnici su došli do zaključka da žene u četrdesetim godinama najviše uživaju u intimnim odnosima. Čak 37 odsto žena je priznalo da je seks u četrdesetim mnogo bolji nego kad su bile u dvadesetim, a isto mišljenje deli i 34 odsto muškaraca. 

Verovali ili ne, u ovim godinama intimni odnosi sa bračnim partnerom su mnogo više na ceni nego usputne avanture sa nekim koga ste tek upoznali. Iz svega ovoga proizilazi da je mladost precenjena, osim kad je u pitanju učestalost intimnih odnosa sve ostalo je na starani iskusnih žena.

shutterstock.com

Žene u četrdesetim imaju više iskustva a manje kompleksa zbog čega mnogo više uživaju u intimnim odnosima

Manje kompleksa više uživaja 

Kako pišu mediji, dvadesetogodišnjaci imaju više seksa, ali četrdesetogodišnjaci mnogo više uživaju u intimnim odnosima zato što imaju manje kompleksa i više iskustva. 

Prema istraživanjima žene koje su zakoračile u petu deceniju života tačno znaju šta žele od partnera, nije ih sramota zvukova ili pokreta koje prave tokom seksa, ne brinu zbog celulita ili nekog kilograma viška jer znaju da muškarci sve te nesavršenosti na ženskom telu zapravo ni ne primećuju. 

Prema rezultatima ovog istraživanja, žene u petoj deceniji mnogo manje glume orgazam u odnosu na dvadesetogodišnjakinje zato što dobro poznaju svoje telo i ne libe se da od muškarca zatraže ono što žele i što ih može dovesti do seksualnog vrhunca

Osim toga, četrdesetogodišnjakinje nemaju strah da se neće dobro pokazati u krevetu, naprotiv imaju mnogo više samopouzdanja čak i od devojaka sa savršenim telom. 

shutterstock.com

Žene u petoj deciji imaju manje problema da doživljavanjem orgazma za raliku od mladih devojaka

Seks u braku

Na početku svake veze seksualna energija  je na vrhuncu zato parovi ne mogu da skinu ruke jedno s drugog jer je sve novo i uzbudljivo. Ali, kako veza sazreva partnere više vezuje ljubav umesto strasti.

Parovi koji su u četrdesetim godinama jako dobro poznaju svoje partnere, šta ih uzbuđuje i način kako ih mogu dovesti do vrhunca seksualnog zadovoljstva. Lakše se prepuštaju partneru zbog čega je seks u braku u ovim godinama daleko bolji i kvalitetniji, tvrde i muškarci i žene. 

S godinama sve više uživamo u intimnim odnosima, lakše se i brže opuštamo što je i glavni razlog zašto žene u četdesetim više uživaju u strasti i imaju manje problema s orgazmom.

Prema rezultatima istraživanja čak  40 odsto dvadesetogodišnjakinja ima problem sa dostizanjem vrhunca dok je taj broj kod žena u petoj deceniji upola manji. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)