Sex

DREVNI NARODI SU IMALI ODNOSE I PO NEKOLIKO PUTA DNEVNO! Ovo su njihovi tajni sastojci za snažan libido!

Prema nekim istorijskim podacima, Grci su vodili ljubav i do dvanaest puta dnevno a za to su koristili dva magična sastojka koja svi imamo u kući.

19.10.2022 22:00

DREVNI NARODI SU IMALI ODNOSE I PO NEKOLIKO PUTA DNEVNO! Ovo su njihovi tajni sastojci za snažan libido!
shutterstock.com

Zbog brzog načina života ali i stresa, koji je kod svih nas pisutan, mnoge ćete u društvu čuti kako nemaju vremena ili volje da se posvete svom partneru u krevetu. Ipak, nije tako oduvek bilo. U davna vremena intimni odnosi bili su neizostavni svakodnevno. 

Grci su kroz vekove bili poznati kao dobri ljubavnici, a njihov veliki apetit, kada je vođenje ljubavi u pitanju, je opšte poznat. U antičkoj Grčkoj žena je bila podređena muškarcu i nije se toliko mislilo na njene potrebe i želje, već su muške bile ispred svega. Od žena se očekivalo mnogo. Bilo je poželjno da ona poznaje razne trikove  i tehnike, kako bi zadovoljila supružnika. Bilo je dakle, potrebno mnogo kreativnosti i inventivnosti sa ženske strane, dok je kod muškaraca bila drugačija situacija.

Navodno stari Grci su prbegavali raznim preparatima i lekovima kako bi nahranili svoj apetit za seksom koji su navodno upražnjavali i do dvanaest puta u toku dana. O tome svedoče i neki zapisi. Knjiga istoričarke Stefani Budin "Mit o svetoj prostitucijiu antici" daje uvid u korišćenje mnogih preparata i načina koji su osmišljavali ovi drevni narodi kako bi poboljšali svoj seksualni život.

Foto: Shutterstock

Drevni narodi su kombinaciju meda i bibera smatrali odličnim receptom za potenciju

 

Kao jedan od najmoćnijih, kojem su vi pribegavali je med u kombinaciji sa biberom. Možda nekima zvuči paradoksalno i nemoguće, ali kombinacija ova dva sastojka sa različitim ukusima, stvarao je vatromet kod starih Grka.

Međutim, drevni narodi se nisu oslanjali na jedan recept za dobar libido, oni su se okretali često biljkama naročito, stari Indijci od čijeg lišća su pravili ekstrakt koji se nanosio na genitalije muškarca i automatski je izazivao snažno uzbuđenje. Biljka navodno ima toliku moć da su ovi narodi koristili nekoliko kapi maslinovog ulja kako bi ublažili njeno dejstvo.

Foto: Shutterstock

Mnogi nalaze afrodizijake u različitim stvarima, ali vekovima su drevni narodi pronalazili to u pojedinim začinima i biljkama

 

Međutim, daleko poznatija indijska vijagra je gljiva poznata kao "kira džari". Jedna mrtva gusenica čije je telo nosilac ove gljive košta do 3 dolara, što je dnevna plata fzičkog radnika u toj zemlji, prenosi lekarinfo.com. Indijci je koriste kao "ljubavni začin", a često se koristi i kao doping u sportu.

Afrodizijak se razlikuje kod svih i on je individualan. Mnogi ljudi pronalaze u najbanalnijim stvarima uzbuđenje, međutim ako je verovati da najdostupniji recept za vijagru možemo napraviti kod kuće, preskočite ovaj put med u čaju ili nemojte da biberite svoje jelo, ovi sastojci će vam možda biti potrebni za nešto drugo što kasnije planirate.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)