Roditeljstvo

UMESTO TOALET PAPIROM BRIŠEM SE BEBINOM ODEĆOM I NIKAD NE IDEM NA ULTRAZVUK! Priča ove trudnice šokirala je svet!

Priča ove majke i trudnice privlači sve veću pažnju na društvenoj mreži TikTok, što zbog njenog načina života, što zbog metoda odgajanja njenog 18 meseci starog sina!

19.04.2022 11:30

UMESTO TOALET PAPIROM BRIŠEM SE BEBINOM ODEĆOM I NIKAD NE IDEM NA ULTRAZVUK! Priča ove trudnice šokirala je svet!
tiktok/printscreen- alicellani

Različitosti bi trebalo poštovati, jer bi svet bio isuviše dosadno mesto kada bismo svi bili isti. Iako nije baš uvek tako, svesni smo da na svetu postoje ljudi koji dele shvatanja i stavove potpuno suprotne od naših. I to je u redu, ali upravo to i privlači našu pažnju. Danas vam portal Srećna Republika otkriva priču jedne takve mlade žene koja je na Internetu podigla popriličnu prašinu.

Njeno ime je Alis i ona je veganka. Bavi se snimanjem TikTok videa o svom stilu života, koji je sve samo ne uobičajen. Naime, ova mama ima neke stavove koji su mnogim ljudima čudni. Na primer, nedavno je u jednom svom videu otkrila da se njen sinčić Fern, koji ima svega 18 meseci, kao i svako dete sve više prlja. I da je neke fleke nemoguće oprati. Sve mame znaju to.

Ipak, ona tu bebinu odeću ne baca nego je koristi kao - TOALET PAPIR, ni manje ni više. Alis je predana recikliranju i brizi o dobrobiti planete, te i ne čudi što su je mnogi gledatelji podržali, smatrajući njenu ideju divnom.

Neki su se upitali da li ona tu odeću kasnije pere ili baca, neki su zaključili da bi im bilo žao da na taj način tretiraju omiljenu benkicu svoje bebe, dok su neki rekli da bi možda mogla da iseče odeću i na taj način je još bolje iskoristi. Sama je potvrdila da je to videla od svoje majke, koja je staru dečju odeću pretvarala u krpe za čišćenje, a koje koriste i do današnjeg dana.

Pored svojih nekonvencionalnih metoda reciklaže, ona je kontroverzna i zbog nekih stavova po pitanju vaspitanja dece i trudnoće. Naime, svom sinu dozvoljava da jede zemlju i da kamenje stavlja u usta. Pored toga, ne određuje mu ni vreme za odlazak u krevet.

Što se trudnoće tiče, odbila je da radi test na trudnoću, jer nije veganski, budući da koristi životinjska antitela. Zbog toga ona samo nagađa da je trudna, jer joj je izostala menstruacija, mleko presušilo i mačka, koja je inače ne podnosi, je stalno u njenoj blizini. Ipak, ne zna pouzdano da li je trudna.

Takođe, ne ide ni na ultrazvučne preglede, pa ne zna ni koliko bi mogla biti trudna, po njenoj proceni između 6 i 20 nedelja, niti da li je sve u redu sa bebom. Ali kaže da zbog toga ne brine, kao ni zbog eventualnog porođaja, koji bi mogao da nastupi u svakom trenutku, a koji će obaviti kod kuće, kao i prethodni.

Kaže da ne veruje da postoji rizik da dobije dijabetes u trudnoći, jer se to u njenoj porodici nije dešavalo, ali i da ne namerava da radi invazivne testove, kako bi otktila da li beba ima neki genetski poremećaj, kao što je Daunov sindrom. Kaže da to svakako ne bi uticalo na njenu odluku da bebu rodi. Pored toga što ne zna sa sigurnošću ni da li je trudna, ne zna ni koliko beba nosi, za slučaj da jeste. Kaže da bi se iznenadila da rodi blizance, ali da bi za nju to bio izvor neizmerne sreće.

Na kraju, valja reći i da Alis planira da njen sin posmatra njen porođaj, jer smatra da mu na taj način sam čin dolaska deteta na svet neće biti traumatičan, iako mnogi misle da se on toga ili neće sećati ili će mu od tog događaja ostati trauma. U svakom slučaju, Alis i njen alternativni stil života svakako privlače pažnju javnosti, budući da njen profil ima preko 713 hiljada pratilaca i da su njeni snimci nakupili više od 62 miliona lajkova.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)