Roditeljstvo

ŠTA URADITI AKO VAM SE DETE IZGUBI U MASI? Ova majka ima dragocen savet za sve roditelje!

Trenutak kada shvati da mu se dete izgubilo u gužvi svakom roditelju je jedan od najtraumatičnijih u životu i veoma brzo dovodi do sveopšte panike. Umesto da se pepustite strahu, poslušajte savet koji vam ova mama daje.

12.04.2022 19:00

ŠTA URADITI AKO VAM SE DETE IZGUBI U MASI? Ova majka ima dragocen savet za sve roditelje!
instagram reels/printscreen-tinyheartseducation

Čim dani postanu duži i topliji, parkovi su prepuni dece koja trče svuda unaokolo. Čak i ako ih stalno držite na oku, oni se i dalje mogu izgubiti u gužvi. Jedna mama iz Australije nedavno se oglasila na Instagramu kako bi podelila svoj vrhunski savet u slučaju da se ikada odvojite od deteta na prometnom mestu, a portal Srećna Republika vam otkriva njen trik.

Naime, ova dama koja se zove Niki je otkrila da joj se pre oko godinu dana desilo da na veoma prometnom mestu izgubi svog sina Vulfa iz vida i da se upravo u tim trenucima prisetila trika za koji je ranije čula i rešila je da dela brzo.

- Igraonica je bila na više spratova i nikada ranije nisam bila tamo. U jednom trenutku on je bio pored mene, a već u sledećem ga nije bilo nigde, čim sam to shvatila, srce mi je sišlo u pete, počela sam uspaničeno i mahnito da ga tražim. Onda sam se setila da sam čula za jedan trik i umesto da ga ćutke tražim, počela sam da vičem. Molim vas, ako vam se desi da izgubite dete važno je da počnete da vičete, nemojte tiho da cunjate okolo. Umesto toga, čim vam se izgube iz vida, vičite da ste izgubili dete, opišite šta trenutno nosi i kako izgleda. Uradila sam baš to i u roku od par sekundi 20 odraslih osoba mi je pomoglo u potrazi za detetom - ispričala je ova mama

Srećom, njen dvogodišnji sin Vulf pronađen je za nekoliko minuta. Njen vrhunski roditeljski savet je već pomogao jednoj mami, koja je otkrila da joj je upravo ova caka pomogla da pronađe svoje dete na prepunoj pijaci. Gledaoci ovog snimka su bili zahvalni na ovom roditeljskom triku, piše portal San

- Takođe je korisno u slučaju da neko pokušava da vam otme dete, ljudi će shvatiti da je to stvarna otmica, a ne dete koje se otima od roditelja - rekla je jedna osoba.

- Jednom prilikom je jedna majka uradila ovo na aerodromu, dete je moglo da ode u jednom od tri pravca pa je mama stala u sredinu i počela da viče i da opisuje devojčicu, vrlo brzo je pronađena - glasio je drugi komentar

- Naježila sam se slušajući ovo, to je tako strašno, ali hvala ti na ovoj informaciji! - zaključila je treća gledateljka.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)