Roditeljstvo

"JADAN DEČAK, PRLJAV JE I UMORAN": Ima 3 godine i čisti dimnjake kao veliki - ovaj video iz 1930. nam izjeda dušu (VIDEO)

Mnogi žestoko osuđuju ovaj prizor.

14.05.2024 13:29

"JADAN DEČAK, PRLJAV JE I UMORAN": Ima 3 godine i čisti dimnjake kao veliki - ovaj video iz 1930. nam izjeda dušu (VIDEO)
Printscreen/https://www.tiktok.com/@vintageminds0

U ranom detinjstvu većina nas je bila bezbrižna i znala je samo za igru i uživanje. Brigu o nama vodili su roditelji a naše je bilo samo da jedemo, spavamo i igramo se. Ipak, kako se čini mnogi od malih nogu nisu imali takvo detinjstvo i rano su odrasla. Ako je suditi po jednom snimku koji ovih dana kruži društvenim mrežama mnoga deca su iskusila vrlo rano život odraslog čoveka.

Stari snimak koji datira čak iz 1930. godine prikazuje roditelja koji sa sobom na vrh zgrade vodi trogodišnjeg dečaka kako bi očistili dimnjake. Kako se može videti u video snimku uprljan čađu po licu, dečak spretno rukuje sa sajlom i čisti dimnjake sa svojim ocem kao odrastao čovek.

Na početku snimka vidi se kako nosi male merdevine na svojim leđima a onda pristupa poslu jednako odgovorno kao i njegov otac.

 

Iako posao nije ni čist a svakako i ne lak za trogodišnje dete, da izvlači sajlu iz dimnjaka, na njegovom licu sve vreme je prisutan osmeh zbog mogućnosti da pomogne svom ocu i bude koristan.

Ova neobična aktivnost malog dečaka privukla je pažnju ljudi koji su komentarisali kako je ovo mučenje za decu i da ih treba pustiti da odrastaju.

- Toliko tužno.

- On je toliko umoran.

- Današnja deca ne znaju značenje teškog posla, mnoga misle da imaju pravo na luksuzne stvari.

- Jadno malo dete.

- Ovo je naša istorija i ovako se to radilo. Ne možemo sakriti ili se praviti kao da se to nije dogodilo. Znamo da imamo novu generaciju koja je slaba i lenja. Naša radna etika je nestala - bili su neki od komentara.

I dok su mnoge majke branile decu govoreći kako su njihove još uvek bebice i da o njima brinu na najbolji mogući način, drugi su potvrdili da je ovo deo istorije i da su deca jednaklo radila sa roditeljima kako bi porodica mogla da se othrani. 

Neki su rekli kako će dete zbog ovoga imati traumu kada odraste i da bi roditelji trebalo da poštede u tom ranom uzrastu decu od posla i teških fizičkih aktivnosti jer ona još uvek nisu radno sposobna.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)