Roditeljstvo

ŽIVOT U RASKOŠNOJ KUĆI SU ZAMENILI AUTOBUSOM: Par ima osmoro dece, svi žive na točkovima - ali jedno nikako nisu očekivali

Njihov život je dinamičan i vole da ga provedu u putovanju.

08.05.2024 11:01

ŽIVOT U RASKOŠNOJ KUĆI SU ZAMENILI AUTOBUSOM: Par ima osmoro dece, svi žive na točkovima - ali jedno nikako nisu očekivali
Printscreen/Instagram/americanfamilyroadtrip

Opšte poznata je tvrdnja da svako voli siguran dom i krov nad glavom, a to uglavnom podrazumeva stacioniranost na jednom mestu. Iako mnogi o tome maštaju i pored toga što još uvek nemaju sopstveni dom, drugi ga rado menjaju za daleko skromnije i jednostavnije uslove. Iako će se većina složiti da velika porodica zahteva da deci bude obezbeđeno sve i da su samim tim troškovi života veliki, jedna porodica je dokazala da ne mora uvek da bude taj slučaj i da je nekada vreme novac i ono što iskusimo u životu.

Američka porodica od desetoro članova odlučila je zameni velelepnu kuću i luksuzan život jednim autobusom koji je postao njihov novi dom. 

Printscreen/Instagram/americanfamilyroadtrip

velelepnu kuću porodica je zamenila autobusom

- Nekada sam mislila je da to što imam veću porodicu znači da treba da imam i veću kuću. Kao da je prostor ključ koji omogućava detetu da izraste u uspešnu, dobro prilagođenu i odraslu osobu. Deci treba vaše vreme. Imali smo veliku kuću ali zahtevala je održavanje  i bila nam je teret, oduzimala je dragoceno vreme koje smo imali za sebe. Odlučili smo se za drugačiji pristup koji maksimizira  koje najviše doprinose kvalitetu naših života - smislena iskustva, razvoj karakjtera, učenje  i izgradnja odnosa - navela je u objavi na Instagramu majka osmoro dece.

Ona je rekla kako da biste to postigli ne morate živeti u velikoj kući već baš poput njih u autobusu.

Njihov pokretni mini dom je pravi minimalizam ali svega što je potrebno na jednom mestu za čitavu porodicu. Oni redovno dele trenutke iz autobusa sa svojim pratiocima na Instagramu i Tiktoku.

Autobus je na dva sprata i ima sve neophodne elemente za funkcionisanje porodice. Deca imaju svoje krevete, kao i bračni par svoj zajednički krevet, kao i kuhinjske elemente. U snimku koji su objavili na Instagramu vidi se kako deca imaju i svoj kutak za učenje, za odmaranje tako da im bukvalno ništa ne nedostaje.

Imaju kadu, tuš, toplu vodu i sve propratne elemente kupatila. Njenom suprugu je kako je navela ova influenserka u opisu objave bilo potrebno osam meseci kako bi napravio ovaj autobus, registrovao ga osigurao i pregledao ali su od početka imali svoj originalni dizajn. Za sada ih je u tom domu posetila samo njena majka koja je rekla da je izvrsno spavala i da joj je bilo lepo.

Ljudima na Instagramu je ova porodica privlači veliku pažnju ali ih mnogi i napadaju zbog toga što ograničavaju decu tako malim prostorom.

@jdandbritney It’s like that…. 💪 Everyone’s financial story is different. There are a lot of factors. Here is a mini version of our story in entrepreneurship... JD and I met while both serving in the military, military deployments are a great way for single soldiers to save money😉. While deployed there are no expenses, a consistent paycheck, and no where to spend the money you make. It's like a mandatory savings plan! JD was deployed for a total of 27 months, and after getting out we used our GI Bill benefits, and Texas Hazelwood Act to attend college without any out of pocket cost. Going this route with finance helped set us up debt free, with an education. After graduating, we decided to do something scary. Welcome to The Little Gym. I had previously worked at a The Little Gym in San Antonio while in the Air Force, and absolutely loved teaching dance and gymnastics classes. Turning my childhood passion into a profitable job was the ultimate goal. JD considered it with me and decided to bet on my love for children and the arts. We loved our community and JD wanted to invest it, leading us to open a TLG. 10 years later, we've been able to spend our time serving local families, helping parents grow in their new role, and ultimately giving their children a head start in life. When God moved our family into fulltime travel on the bus, that came with downsizing and focusing on our family. Our team was ready to accept greater responsibility and allowed us to successfully run the business from the road for the first 3 years of fulltime travel. We'd received several offers to buy over the years but never felt it was the right time. About a year ago we received an offer a business friend we'd known for years. Something about our third year on the road and receiving an offer from someone with genuine character we decided it was time to sell. ***Part 2- tomorrow…. BUT Curious.... did your childhood passion turn into a lucrative income source for you? Or did you find another way to enjoy what you do for work? #entrepreneur #workhard #workhardly #ful#fulltimea#travel #rvlife #success ♬ original sound - AmericanFamilyRoadTrip

- Šta ćete kada deca budu tinejdžeri?

- Planirate li da se negde usidrite?

- Ova deca će biti sve veća a autobus neće biti dovoljan.

- Ja ne mogu da preživim u kamepru od 40 kvadrata sa porodicom od petoro haha

- Ovo je fejk..nema šanse da možete smestiti svu tu decu u taj bus - bili su neki od komentara.

Mnogi su napali majku i oca da se ne brinu na pravi način o porodici i da deca nemaju privatnost kao i da je takav jedan potez vrlo sebičan sa roditeljske strane. Majka je na prozivke odgovorila da ne moraju imati sve odgovore od danas do sutra i da za sada savršeno uživaju u ovoj pokretnoj kući koja im omogućava da obiđu mnoge zemlje potpuno besplatno i vrlo povoljno kao i da ne nameravaju za sada da se stacioniraju na neko mesto.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)