Roditeljstvo

U POTRAZI STE ZA CIPELICAMA ZA BEBU? Evo kako da najlakše pronađete odgovarajući model (VIDEO)

Pronaći adekvatnu obuću za mališana nekada je za roditelje veliki izazov.

10.04.2024 12:00

U POTRAZI STE ZA CIPELICAMA ZA BEBU? Evo kako da najlakše pronađete odgovarajući model (VIDEO)
shutterstock.com

Ako ste novopečeni roditelj, onda sigurno znate da je i za bebe jednako važno odabrati kako odeću, tako i obuću isto kao i za odrasle. Prva obuća koju biraju za svog mališana mora da bude posebno odabrana ali to često za roditelje može biti prava muka ako nisu najbolje upućeni u to. Izuzetno je važno napraviti dobar izbor zbog pravilnog formiranja stopala i bezbednog hoda bebe po podlozi.

Ako se mame pitaju, zastaće ispred svakog izloga ne bi li se malo oduševile izboru obuće za bebice, dok u glavi uveliko osmišljavaju njen stajling

pexels.com

Iako se preporučuje da dete što više hoda boso kao beba, adekvatna obuća mu je i te kako neophodna

Iako mnogi misle kako je obuća koju pronađu u prodavnicama sama po sebi dobra za bebe, činjenica je da ako želite da ona bude kvalitetna mora da ispunjava određene standarde. 

Kako odabrati prave?

Dobra obuća za bebe pre svega ima široki prednji deo gde će beba imati dovoljno mesta za prstiće. Nagazni deo kod prstiju treba da bude savitljiv kako bi bebi omogućio nesmetano savijanje stopala tokom hoda. Peta se preporučuje da bude čvršća dok spolja treba da bude meka, navodi se na jednoj Instagram stranici koja promoviše vežbe za decu i bebe sa fokusom na stopala i hodanje.

Za razliku od ovih, poželjne cipelice za bebe bi trebalo da imaju odgovarajući uzani prednji deo i nagazni deo kod prstiju nije savitljiv. Pritom beba ne može da oseti podlogu i prilagodi hod, zbog čega nije najbolje rešenje za njenu prvu obuću. 

Prve cipele nisu potrebne pre bebinog samostalnog hodanja. U fazi prohodavanja preporučljivo je da beba hoda što je više moguće bosa.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)