Roditeljstvo

SNIMAK KOJI ODUZIMA DAH: Beba od nepunih godinu dana pliva i roni kao profesionalni vaterpolista! (VIDEO)

"Ona već izlazi iz vode sa svim sjajem poznatog sportiste!"

07.04.2024 10:20

SNIMAK KOJI ODUZIMA DAH: Beba od nepunih godinu dana pliva i roni kao profesionalni vaterpolista! (VIDEO)
instagram-edfvida

Bebe su sposobne da rone, ali to ne rade u istom kontekstu kao odrasle osobe. U prvim mesecima života, one instinktivno refleksno zatvaraju usta i zadržavaju dah kada se nađu pod vodom. Ovaj refleks se naziva "refleks brade" ili "refleks plivanja" i pomaže im da prežive u vodi. Međutim, bebe ne rone “namerno”, tačnije svesno, kao odrasli ljudi i neće potražiti vodu da bi ronile. Ako beba slučajno završi pod vodom, njen prirodni refleks će je zaštititi od gutanja vode.

Prema mišljenju stručnjaka, bebe bi mogle početi sa treninzima plivanja negde između četvrtog i šestog meseca, ali to može varirati u zavisnosti od individualnog razvoja deteta i preporuka pedijatra. Važno je da se rodititelji konsultuju sa pedijatrom kako bi bili sigurni da je dete spremno za ovu aktivnost. Treninzi plivanja za bebe mogu biti korisni za razvoj motoričkih veština, samopouzdanja u vodi i jačanje veze između roditelja i deteta, a neretko je neko od roditelja u vodi sa bebom.

Jedan snimak na kome devojčica od nepunih godinu dana pliva, roni, održava se na očevim rukama i pozira, postao je veoam popularan. Malena je u jednodelnom kupaćem kostimu i ona stoji na rukama svoga oca ili trenera, međutim sam način na koji ona to radi je identičan kao kod odraslih plivača koji se profesionalno bave plivanjem. 

Beba bez kape za bazen, kao i bez naočara za plivanje stoji na rukama svoga tate i odatle skače na glavu u bazen. Tata joj ne ispušta nožice iz ruku ni na trenutak. Devojčica zaranja, a onda izranja i to tapšeći. Ona potom graciozno stoji na rukama svoga tate, održavajući savršenu ravnotežu i pozira, a potom nastavlja sve ponovo.

 

 

Snimak je na Instagramu dobio 1.148.000 sviđanja, dok su se komentari nizali.

- Sviđa mi se kako aplaudira sama sebi svaki put kad izroni.

- Ova beba me STRAŠNO inspiriše! Mališani su toliko slobodni i ambiciozni da bi trebalo da naučimo kako da prihvatimo tu neustrašivost, da bismo se suočili sa preprekama i u odraslom dobu.

- Ona već izlazi iz vode sa svim sjajem poznatog sportiste!

-  Potpuno poverenje ima u tatu!

- Najlepši video o plivanju koji sam ikada odgledao - komentarisali su korisnici Instagrama.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)