Roditeljstvo

IZNAJMILA JE OCA NA JEDAN DAN: Zbog sudbine ove devojke plače ceo svet, evo šta se krije iza ove neobične priče (VIDEO)

Otišla je u Japan kako bi provela vreme sa sa simpatičnim glumcem.

29.03.2024 19:20

IZNAJMILA JE OCA NA JEDAN DAN: Zbog sudbine ove devojke plače ceo svet, evo šta se krije iza ove neobične priče (VIDEO)
Printscreen/Tik Tok/tyenrasif

Tiktokerka Tien Rasif nedavno je privukla pažnju odlaskom u Tokio da iznajmi nekoga ko će glumiti njenog oca na jedan dan, a njena dirljiva priča brzo je postala viralna, prikupivši 2,3 miliona pregleda. Dvadesetosmogodišnjakinja je objasnila da joj je otac napustio kada je imala samo 11 godina, i dok ju je majka odgajala, uvek je osećala nedostatak očinskog lika u svom životu.

Foto: Shutterstock

Odnos očeva i ćerki je veoma snažan i poseban

Dan sa tatom

U svojoj potrazi da oseti toplinu očinske ljubavi, otputovala je u Japan i iznajmila glumca specijalizovanog za ulogu oca. Zajedno su proveli dan radeći tipične aktivnosti poput šetnje, ispijanja pića i vođenja iskrenih razgovora kao što bi to radili očevi sa ćerkama. Na kraju dana, njen "tata" čak joj je ponudio nekoliko životnih saveta i razmenili su iskren zagrljaj. Rasif je bila tužna zbog rastanka, ali je našla utehu u činjenici da sada ima "oca" u Japanu i nada se da će ga ponovo sresti u budućnosti. Zaključila je ističući korisnost takvih usluga, posebno u Japanu, gde je poznato da su ljudi među najusamljenijima na svetu.

 

Problem usamljenosti u Japanu

Prema istraživanju japanske vlade iz 2023. godine, neverovatnih 40 posto Japanaca prijavljuje osećaj usamljenosti. Ovaj upečatljiv statistički podatak osvetljava razloge zašto su usluge iznajmljivanja devojke, dečka ili čak cele porodice postale popularne u zemlji. Gospodin Natori, 63-godišnji glumac koga je Rasif unajmila, otkrio je tokom njihovog razgovora da je penzionisan i vidi ovo kao način da pomogne drugima. Takođe je podelio da 20 odsto njegovih klijenata čine mlađi muškarci koji traže društvo starije osobe kako bi se osećali sigurnije istražujući grad.


Emotivno putovanje Tien Rasif u potrazi da popuni prazninu očevog prisustva kroz ovaj nekonvencionalni najam dirnulo je srca miliona ljudi, bacajući svetlo na jedinstvene društvene dinamike i usluge u Japanu.

 

Komentari (0)