Roditeljstvo

RASPORIO JE MORSKOG JEŽA KOJI SE MRDAO NA TANJIRU: Ovaj tata je pokazao na koju hranu navikava svoju ćerkicu! (VIDEO)

Da li biste se usudili da probate ovako nešto?

11.03.2024 10:05

RASPORIO JE MORSKOG JEŽA KOJI SE MRDAO NA TANJIRU: Ovaj tata je pokazao na koju hranu navikava svoju ćerkicu! (VIDEO)
Tik Tok/louisdavis_

Naterati decu da jedu, pogotovo dok su mala, za mnoge roditelje je poput olimpijske discipline. Svesni su da dečji plač zbog odbijanja hrane može dugo da traje, a ubeđivanje još više. Mališani neretko znaju da odbijaju hranu koja je svakodnevno zastupljena na trpezi. S druge strane, postoje i deca koja u slast pojedu sve što im servirate. I ne samo to - spremna su da prvi put probaju nešto što se ni odrasli ne bi usudili da pojedu. 

Shutterstock

Dok su deca mala, često je teško naterati ih da jedu

U snimku koji kruži Internetom pojavljuje se devojčica koju otac hrani i koja, verovali ili ne, jede morskog ježa. Dok je tata pokušavao da savlada životinju koja se i dalje migoljila na tanjiru, devojčica je strpljivo čekala obrok. Kad je tata uspeo da savlada morskog ježa, u tanjir se izlio sav sadržaj poput vode i ljigave iznutrice koju je on vadio kašikom iz oklopa i davao devojčici.

Malena je ponuđenu iznutricu pojela u slast, a za to vreme ju je gledala dvogodišnja rođaka kojoj je pokazivala kako to izgleda i koju su malena i njen tata takođe želeli da nagovore da proba ovu hranu. Mnogi su na TikToku bili šokirani zbog hrane koju devojčica jede, ispitujući sve vreme o čemu je zapravo reč i kako mogu da jedu hranu koja se još "pomera" na tanjiru.

 

 

- Ali to se pomera!

- To još uvek diše.... Je li živo? Šta je to?

- Bože, to se pomera.. Mislila sam da je voće.

- Ne bih mogla nikada.

- Još je bilo živo - pisali su zgroženi korisnici TikTok mreže.

Iako su mnogi nagađali o čemu se radi, priznajući da prvi put u životu vide ovakvu morsku životinju, većina je u komentarima objasnila da je reč o posebnoj vrsti morskog ježa koji se naziva kina.

Kina je morski jež koji živi na Novom Zelandu i predstavlja tradicionalnu maorsku hranu. Ova vrsta morskog ježa proizvodi posebno vrednu ikru koja se tretira kao delikates. Najčešće se služi u sirovom stanju, ali se može i dimiti ili koristiti kao sos za aromatizovanje jela.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)