Roditeljstvo

ISPOVEST JEDNE MAME ZAPANJILA LJUDE: Govore joj da to nije dobro za njeno dete ali se ona ne obazire! (FOTO)

Ova žena se uopšte ne oseća loše zbog reakcija okoline, evo i zašto.

06.02.2024 19:00

ISPOVEST JEDNE MAME ZAPANJILA LJUDE: Govore joj da to nije dobro za njeno dete ali se ona ne obazire! (FOTO)
Shutterstock

Jedna majka je otvorila srce i iskreno ispričala o iskustvu svoje trogodišnje ćerke sa cuclom. Iako je bila pod pritiskom okoline da dete odvoji od nje, odlučila je da ne želi da forsira promenu. Cucla je bila sigurnost i uteha za njeno dete, a ona je smatrala da je važna za ćerkin emocionalni razvoj.

Ova žena je svoje iskustvo podelila sa stomatologom koji je žestoko kritikovao jer toleriše ovu lošu naviku svoje ćerke koja utiče na njene zube. I nije on jedini. Kako je priznala ova žena svi joj govore da cucla nije dobra za njeno dete ali se ona na to ne obazire.

Kako je objasnila mlađem detetu je cucla i dalje bila potrebna. Ova  majka ističe da je važno da roditelji prepoznaju šta je najbolje za njihovu decu i da odluku dok kad će koristiti cuclu treba da prepuste mališanu. 

 

 

- I dalje dopuštam svojoj trogodišnjoj ćerki da koristi cuclu i nemam nameru da prekinem! Verujem da će moje dete prestati da koristi cucle kada budu spremna. Kada shvati kako da se smiri i reguliše svoja osećanja na druge načine. Kad joj ne bude potrebna cucla, neće je više koristiti. Pa zašto moram da je uzimam od svoje ćerke sada kada ona to još voli - zapitala je ova žena.

Pored toga, majka izražava svoje viđenje situacije kroz poređenje sa svojim načinom opuštanja. Ističe da ona recimo koristi i stvari koje njoj pomažu da se opusti, poput gledanja omiljene serije ili ispijanja čaja. 

- Šta ako dođe moje dete ili moj muž ili policija i kažu mi da je gledanje televizije pre spavanja loše za mene, da je loš i moj izbor čaja i da moram odmah da prekinem sa takvim ponašanjem. Osećala bih se tužno i ljuto. Želim i koristim stvari koje mi pomažu da se opustim. Zato dopuštam i svom detetu da uživa u onome što je opušta - zaključila je ona.

 

 

Ova iskrena priča ističe važnost prihvatanja različitih pristupa roditeljstvu i individualnih potreba svakog deteta. Ona ističe da je važno da se roditelji oslone na svoje instinkte i prepoznaju šta je najbolje za njihovu decu. Svako dete ima svoj tempo i važno je da ga podržimo na njihovom putu odrastanja.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)