Roditeljstvo

DEVOJČICA JE UŽIVALA U OBROKU, A MAJKA NIJE TO MOGLA DA PODNESE: Tresla se sve vreme i jedva obuzdavala suze (VIDEO)

Javile su joj se mnoge mame i rekle da su u istoj situaciji.

08.01.2024 20:01

DEVOJČICA JE UŽIVALA U OBROKU, A MAJKA NIJE TO MOGLA DA PODNESE: Tresla se sve vreme i jedva obuzdavala suze (VIDEO)
Printscreen/TikTok/abbieherbert

Većina majki rado deli na društvenim mrežama kako uživaju u majčinskoj ulozi i kako ih raduje svaki trenutak sa njihovim detetom, pogotovo kada su neke posebne situacije u pitanju, poput izrastanja novih zuba, trenutka kada beba progovori i slično. To je posebna radost za svaku majku koja uživa u tom posebnim trenucima koji se pamte za ceo život. 

Printscreen/TikTok/abbieherbert

Jedna mama je pokazala kako "podnosi" zvuk žvakanja hrane njene ćerke

Ebi Herbert je mama koja je podelila jedan trenutak sa svojom dvogodišnjom ćerkom, pokazavši u snimku  kako devojčica slasno jede svoj obrok, dok ona na svako njeno "mljackanje" bukvalno trepće očima i zgražava se. U snimku koji je prikupio 1, 3 miliona sviđanja devojčica uživa u hrani i sve vreme pokušava da pokaže nešto svojoj majci dok majka sedi preko puta nje rezervisano pokazujući nervozu zbog zvukova koje proizvodi devojčica.

U opisu je napisala "kada imaš mizofoniju ali imaš dete". Tiktokerka je time htela da naglasi da ima poremećaj odnosno senzorno stanje koje uzrokuje ekstremnu osetljivost na određene zvukove i stimulanse iz okoline i oni predstavljaju neku vrstu okidača.

@abbieherbert

ANYONE RELATE?!? MY SKIN WAS CRAWLING 😭😭😭😭

♬ Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

- Imam mizofoniju i tripofobiju...Bože pomozi mi.

- Ja imam mizofoniju i svi u mojoj porodici žvaću otvorenih usta.

- Znam šta je mizofonija ali ne znam kako se osećaju ljudi kada slušaju sve te zvuke. Ozbiljna sam.

- Ja bih samo odšetala.

- Mizofonija je ovih godina depresija...svi to imaju.

Ebi je objasnila da je pokušavala da se skoncentriše na posao dok je njena ćerka jela ali da to nije uspela jer joj je zvuk žvakanja hrane odvratio pažnju. Mnogi su u komentarima rekli kako imaju isto stanje i da to često kod njih prouzrokuje ljutnju ili gađenje.

Takođe, neki su otkrili kako i pored ove imaju i druge fobije ali da pokušavaju nekako da se nose sa tom situacijom, pogotovo ako imaju decu te da se trude da to neutrališu koliko mogu.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)