Roditeljstvo

NEKO JE NEOČEKIVANO POZVONIO NA VRATA BAKE NA NJEN 93. ROĐENDAN: Otvorila je i usledio je tajac, od šoka nije mogla da progovori! (FOTO/VIDEO)

Ovaj snimak postao je viralan na internetu i izazvao brojne komentare.

28.06.2023 19:01

NEKO JE NEOČEKIVANO POZVONIO NA VRATA BAKE NA NJEN 93. ROĐENDAN: Otvorila je i usledio je tajac, od šoka nije mogla da progovori! (FOTO/VIDEO)
Instagram-upworthy

Bake i deke su, nakon roditelja, najznačajnije osobe u detetovom životu. Mnoge mame zbog poslovnih obaveza brigu o deci prepuštaju baš bakama i dekama. Veza između unučadi i najstarijih članova porodice je posebna i ona na koju su mnogi pomalo ljubomorni. Bake i deke često imaju dovoljno vremena koje mogu da provedu sa unucima, za razliku od zaposlenih roditelja. Deca će se veoma rado družiti s dekom i bakom jer su im oni zanimljivi, pričaju im neobične priče i dogodovštine iz života, pokazuju im slike iz prošlosti i slikovito opisuju događaje. 

Bake i deke su tu da uz roditelje vaspitavaju decu, ali pri tome je važno da zadrže i svoju ulogu, da roditeljima ne nameću svoje vaspitne ciljeve. Najveća pomoć majkama i očevima je da bake i deke podržavaju njihove vaspitne ciljeve i metode i da ih i sami primenjuju. Najvredniji poklon koji deka i baka mogu da daruju svome unučetu jeste bezrezervna ljubav. 

Instagram-upworthy

Iznenađenja baka kada je videla unuke na kućnom pragu

Unuci su posebna radost za sve bake i deke širom sveta. Veza između unuka, baka i deka i odnos koji oni izgrade vremenom veoma je specifičan i poseban. Ni jedna druga ljubav ne može da se meri sa tim kako se unuci vole, a tome su posvedočili i ovi unuci koji, iako odrasli, nisu zaboravili ko ih je odgajao. Brat i sestra su se tako bez ikakve prethodne najave pojavili pred vratima voljene bake koja ih nije videla pune 3 godine, budući da je bila pandemija virusa KOVID-19.

Ova baka u poodmaklim godinama, očigledno živi sama. Ona polako dolazi do vrata i kroz staklo već uočava da su na vratima upravo njeni najmiliji. Žena tako začuđeno zastaje pre otvaranja vratima, vidno je zapanjena i nepomično stoji držeći se za grudi. Njeni unuci ulaze unutra i grle je, a ona im zahvalno pada u zagrljaj. Baka je toliko srećna i ganuta da je čak i bakin pas vidno uzbuđen. Ova žena koju su iznenadili divnom posetom je toliko srećna, da na kraju snimka kaže: "Trebalo bi da zaplešemo", i kreće da se njiše kao u ritmu muzike.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Upworthy (@upworthy)

- Trebalo je da svi prisustvujemo bakinom 90. rođendanu februara 2020. godine, ali nažalost zbog Kovida naši letovi su otkazani, granice zatvorene i nismo mogli da je vidimo do sada, 3 godine kasnije. Ova neverovatna žena napunila je 93. godine i ne mogu da nađem prave reči da opišem koliko mi je ovo putovanje kući posebno značilo - piše u opisu objave.

- Predugo niste videli vašu baku, iako je bio Kovid. Imate sreću što ste je zatekli živu i zdravu budući da je napunila čak 93 godine -

- I ja sutra idem da posetim moju baku koja puni 97. Takođe je nismo videli 3 godine isto zbog Korone i jedva čekam -

- Mnogo je 3 godine, nije ni čudo što je zapanjena -

- Moja pokojna baka mi sada neizmerno nedostaje -

- Bake i deke su nezamenljivi i tako dragoceni -

- Ne čekajte 3 godine da vidite vaše voljene -

- Kao baka mogu da kažem da svi roditelji vole svoju decu do poslednjeg dana, ali ima nečeg specijalnog i u odnosu prema unucima -

- Baka je preslatka i ja đuskam zajedno sa njom! -

BONUS VIDEO:

Komentari (0)