Roditeljstvo

TATA JE PRVI PUT UGLEDAO SVOJU BEBU NA EKRANU, A ONDA JE URADIO NEŠTO NEVEROVATNO: "Kakav čovek, da li je to moguće"?! (FOTO/VIDEO)

Pogledajte zašto je ovaj snimak lajkovalo 618.000 ljudi, a podjednako veliki broj ostavio bez reči.

27.06.2023 21:01

TATA JE PRVI PUT UGLEDAO SVOJU BEBU NA EKRANU, A ONDA JE URADIO NEŠTO NEVEROVATNO: "Kakav čovek, da li je to moguće"?! (FOTO/VIDEO)
Instagram-jayshetty

Trudnoća bi u većini slučajeva trebalo da je prirodan proces, međutim, u pojedinim situacijama prirodi je potrebna pomoć kako bi mama i beba ostali zdravi. Rizična trudnoća, kao i visokorizična, mogu se ustanoviti odmah po začeću, pri prvoj poseti lekaru. Pojedini zdravstveni faktori kod mame mogu biti uslov za komplikacije tokom drugog stanja i eventualni rizik po ženino zdravlje, ali i zdravlje bebe. Postoje određeni faktori koji trudnoću od samog starta definišu kao rizičnu. Neki od tih faktora su godine trudnice, njena telesna težina, visok pritisak, dijabetes, ali i problemi s prethodnim trudnoćama. Svaka žena koja ima hroničan zdravstveni problem i prima neku vrstu terapije ubraja se u grupu žena kojoj trudnoća može biti rizična.

Mnoge buduće mame tako veoma paze tokom drugog stanja kako ne bi ugrozile ni svoje ni bebino zdravlje. Trudnoća kod sasvim zdrave žene može postati rizična zbog različitih pojava, poput pojave kontrakcija, krvarenja, nedostatka plodove vode, pojave šećera u krvi, pojave povećanog krvnog pritiska, nisko usađene posteljice i drugo. Savet je uvek isti - svodi se na strogo mirovanje i ležanje uz izlaženja jedino prilikom poseta lekaru.

Instagram-jayshetty

Tate takođe brinu o mamama i njihovim bebama

Mame nisu jedine koje vode računa da njihova beba bezbedno stigne na svet. Naime, one ništa ne bi uspele bez nesebične pomoći partnera. Buduće tate su te koji paze i na mamu i na bebu. Oni su zaduženi za odvoženje i dovoženje, posete lekaru, kao i pripremu obroka i brigu oko domaćinstva.

Jedna trudnica redovno je snimala svog supruga kako joj pomaže da pregura celokupno drugo stanje. On je taj koji joj je svaki obrok donosio na poslužavniku u krevet. Bio je zadužen za brigu o domu i šetnju psa. 

Taj budući tata redovno je supruzi puštao filmove i emisije na laptopu, a budući da je žena ležala u spavaćoj sobi, on joj je najčešće pravio društvo. Osim toga, redovno joj je masirao stopala ili je obuvao, budući da ona zbog stomaka nije mogla da se savije. Takođe, kada nije bivao u stanu ostavljao joj je kompletnu pripremljenu hranu u frižideru. Ali to nije sve! Ona je svakodnevno po stanu pronalazila poruke ljubavi

- Nikada neću zaboraviti kako se moj suprug ponašao prema meni i bebi tokom punih 9 meseci trudnoće - piše u opisu snimka koji se završava slikom brižnog supruga koji nežno u naručju drži svoje novorođenče.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jay Shetty (@jayshetty)

Snimak je dobio oko 618.000 sviđanja, a pohvale su se ređale munjevitom brzinom. Ipak, mnogi su u reakcijama bili podeljenog mišljenja.

- Ne vidim šta je ovde toliko čudno? To je dužnost svakog supruga. Pravi heroj celog snimka je beba koja je uspela da se bez problema rodi uprkos održavanoj trudnoći -

- Svako ko misli da je ovo tipična stvar, moram napisati da nije. Moj suprug me je ostavio kada sam ostala trudna zbog francuske studentkinje od 22 godine, tako da sam kroz celu trudnoću prošla sama -

- Verovatno veliki broj muškaraca koji ovo nisu radili sada gledajući snimak osećaju grižu savesti -

- Kakav čovek! Sve pohvale, kao i za mamu koja je donela na svet ovu divnu bebu -

- Gledajući sve ovo žao mi je svih žena koje tokom trudnoće nisu imale podršku partnera -

- Gde ja da nađem takvog muškarca? Možda samo u snovima? - ređali su se komentari. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)