Roditeljstvo

SVAĐA ZBOG TESTAMENTA! Očajna žena traži pomoć, njen muž namerava da učini nešto nečuveno s imovinom: Kakvu biste vi odluku doneli?

Jedna majka troje dece, koja je u sedamdesetim godinama, zavadila se sa suprugom jer on želi da na različite načine tretiraju trojicu sinova kada je u pitanju nasledstvo.

10.06.2023 20:01

SVAĐA ZBOG TESTAMENTA! Očajna žena traži pomoć, njen muž namerava da učini nešto nečuveno s imovinom: Kakvu biste vi odluku doneli?
Shutterstock

Jedna žena u sedamdesetim godinama zatražila je savet od bračnog terapeuta jer ne zna kako da reši sukob sa svojim vremešnim mužem. Kako je objasnila, oboje su u sedamdesetim godinama i nedavno su ažurirali testament želeći da u njega uključe i unuke. Međutim, ono što joj je predložio suprug nju je potpuno šokiralo, budući da se apsolutno se ne slaže s njegovom odlukom.

Shutterstock

Ona je besna jer njen muž ne želi da podjednako tretira u testamentu svu trojicu sinova

Tvrdoglav suprug

Kako je ispričala ta žena, oni imaju troje dece. Najstariji sin je uspešan, dosta radi i lepo zarađuje. Zbog toga je njen suprug i otac njihovih sinova odlučio da testamentom više novca ostavi dvojici mlađih sinova koji nisu tako dobro situirani.

- On smatra da naš najstariji sin ima dovoljno novca i da nema potrebe da mu još i mi ostavljamo nasledstvo. Ja se apsolutno ne slažem s tim jer smatram da treba svu decu da tretiramo isto. Naš najstariji sin je uspešan zato što je uložio sebe u posao i uspeo da stekne zavidan kapital. Ukoliko uradimo ovako kako je moj suprug zamislio poslaćemo najstarijem sinu poruku da ga ne volimo kao ostalu dvojicu i zaista bih mrzela sebe kad ne bih bila fer prema deci - rekla je očajna majka.

Ona je naglasila da se nada da će proći još dosta godina pre nego što oboje umru, kao i da ne želi da živi sa osećajem krivice jer su na neki način zakinuli najstarijeg sina.

- Pokušala sam da razgovaram sa suprugom, ali on tvrdoglavo odbija svaki moj argument. Ne znam kako to da rešim s njim jer niko od nas dvoje ne popušta – dodala je ona.

Pixabay

Žena smatra da nisu fer prema najstarijem sinu

Savet

Kako je objasnio stručnjak za bračne odnose, njen stav je potpuno ispravan, iako to njen muž ne želi da vidi.

- Možda biste mogli da razgovarate sa najstarijim sinom i da mu objasnite zašto je zapostavljen u testamentu i da se vi s tim ne slažete. Moguće je da će reći da mu nasledstvo zaista nije potrebno, ali će ceniti vaš gest i to što ste ga obavestili. Najpošteniji način je da se sve podeli na tri dela tako nijedno od vaše dece ne bi imalo pravo da se ljuti ili žali. To što je vaš najstariji sin najuspešniji od sve vaše dece ne znači da treba da bude isključen iz nasledstva jer on je vaše dete isto kao i druga dvojica sinova. Ja razumem i vašeg supruga, ali takvim razmišljanjem samo će posvađati decu i bespotrebno narušiti njihove odnose kad vas jednog dana ne bude bilo – poručio je bračni terapeut.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)