Roditeljstvo

NORMALNO SU JELI ZA STOLOM, a onda je usledila šokantna reakcija deteta kada je shvatilo da jede životinje! Roditelji su se sledili! (VIDEO)

Jedna devojčica je izazvala salve reakcija na TikTok mreži, a njen snimak je sakupio više od 2,6 miliona sviđanja.

24.04.2023 13:01

NORMALNO SU JELI ZA STOLOM, a onda je usledila šokantna reakcija deteta kada je shvatilo da jede životinje! Roditelji su se sledili! (VIDEO)
Printscreen/TikTok/mrssallyj

Roditelji bi bili posebno ponosni da su njihova deca još od najranijeg uzrasta osvešćena za mnoge stvari, međutim, kako to nije logično, oni rade sa njima i vaspitavaju ih pokušavajući da ih upute na prave vrednosti. Ipak, čini se da neka deca idu ispred svog vremena i da su im karakteristike poput empatije usađene i da dolaze do izražaja mnogo ranije nego kod njihovih vršnjaka.

To je na svom primeru pokazala jedna petogodišnja devojčica Klara koja je jedući za stolom sa roditeljima odjednom počela da plače kada je shvatila da bi trebalo da poštuje odluku mame i tate da treba jesti hranu životinjskog porekla. To očigledno nije bilo u skladu sa njenim željama, pa su i roditelji bili zatečeni. 

Printscreen/TikTok/mrssallyj

Devojčica je pokušavala da objasni kako ona voli prirodu i da je boli ubijanje životinja

Ovde naravno nije reč o pukom dečijem negodovanju i dobijanju hrane, već je u fokusu problema nešto sasvim drugo. 

Naime, snimak počinje pitanjem roditelja zbog čega je devojčica besna na njih, dok je ona skupljala snage da izgovori ono što joj na duši.

- Odbijam jer se životinje poput pilića, krava, svinja i drugih životinja ubijaju zbog hrane. Ne sviđa mi se to jer volim prirodu, jer je priroda prelepa i životinje su deo nje. Ali volim slaninu i piletinu, ne mogu da odlučim - govorila je ona jecajući.

Roditelji su pokušavali da joj objasne da je  njeno razmišljanje sasvim u redu i da je neće terati da jede hranu žvotinjskog porekla jer ima tek pet godina, kao i da ne mora dao tome odluči sada.

- Klara, ne moraš o tome svakodnevno da razmišljaš ili da odlučiš sada, mama i tata će te podržati šta god da odlučiš, ok? - rekla joj je majka.

@mrssallyj Poor Clara! 😭😂😭 Remix with roshyatt IG #vegan #nomeat #veggiediet #fyp ♬ original sound - MrsSallyJ

Devojčica je potom uzvratila kao iz topa.

- Ok, ne želim nikada više da me hranite životinjama. Nikada. Može voće, povrće ali životinje ne - dodala je devojčica plačući, dok su njeni mama i tata ponavljali kako je to u redu.

Ova video-objava je na mreži sakupila 2,6 miliona sviđanja, a Tiktokeri su bili dirnuti devojčicinim stavom, kao i odnosom koji ima sa roditeljima koji potpuno smireno i sa razumevanjem razgovaraju sa njom.

- Volela bih da su moji roditelji razgovarali sa mnom na ovaj način kada sam se isto osećala kao dete - 

- Čestitam, mama i tata, to je bio iskren odgovor. Ona je dobro uradila -

- Neka je blagosloveno njeno srce. Razumem njenu borbu -

- Ovo sam ja - 

- Ali ona voli slaninu... - komentarisali su korisnici mreže. 

Oglasili su se i mnogobrojni vegetarijanci koji su rekli kako su iz istog razloga odlučili da pređu na poseban režim ishrane. Ipak, najviše pohvala je bilo upućeno strpljivim i smirenim roditeljima koji su pokazali visok nivo rzumevanja za svoje dete, te pokušali sa njom da razgovaraju prijateljski i bez presije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)