Roditeljstvo

ĆERKA I ZET SU NAM UPALI U KUĆU USRED NOĆI, SVE SU ODNELI: Drama jedne majke podigla je buru na društvenim mrežama (FOTO)

Nesrećna žena se požalila na porodičnu dramu koja traje mesecima.

23.04.2023 17:01

ĆERKA I ZET SU NAM UPALI U KUĆU USRED NOĆI, SVE SU ODNELI: Drama jedne majke podigla je buru na društvenim mrežama (FOTO)
shutterstock.com

Kada su deca dovoljno odrasla da mogu da vode računa o sebi i da se više ne oslanjaju na roditelje večito je pitanje s kojim se sreće većina mama i tata. Ispovest jedne majke ,koja je svoju priču obelodanila na jednom roditeljskom forumu, zapalila je mreže.

Očajna žena više ne zna šta da radi sa svojom odraslom ćerkom koja je uz to i udata a doživljava je kao servis samo kad njoj nešto treba.

shutterstock.com

Majka više ne želi da toleriše nepoštovanje svoje odrasle ćerke i zeta

Upadanje u kuću i uzimanje stvari

Kako je ispričala ova mama, nakon udaje njena ćerka i zet nisu imali gde da žive pa su suprug i ona odlučili da im pruže krov nad glavom.

- Punih šest godina koliko su živeli u našem domu ni moja ćerka, ni zet nisu se udostojili da nam bilo šta pomognu. Niti su davali novac za račune, ja sam kuvala, prala peglala... Ni reč zahvalnosti nisam dobila kao da je to bila moja dužnost iako su i ćerka i zet odavno odrasli ljudi - ispručala je ona.

Nakon šest godina uz njihovu pomoć ćerka i zet su konačno kupili svoju kuću u njihovom komšiluku. 
- Očekivala sam da će konačno da se osamostale i vode svoj život, ali se to nije dogodilo. Ključ koji ima moja ćerka stalno koristi da dolazi u naš dom kad nismo tu i uzima sve što joj treba. Jedne noći dok smo suprug i ja spavali na spratu a oni su ušli u našu kući i izneli sve što im treba. Kad se nisam šlogirala ujutru kad sam ustala i shvatila da nam nedostaju stvari - dodala je ona.

Kako je objasnila ova mama, davali su novac ćerki kad god joj je trebalo, kupili su im gomilu nameštaja za novu kuću koju su ona i suprug delom platili ali to nije bilo dovoljno.

- Moja ćerka upada kad god joj se prohite. Iako su se osamostalili, ona i njen muž smatraju da imaju pravo da upadaju u naš dom kad im to odgovara i da s pitanjem ili bez pitanja uzimaju ono što njima treba. Tražiću da nam vrate ključ jer je ovo potpuno nepoštovanje, a naša ćerka nas uzima zdravo za gotovo - rekla je ona.

Posebno je povredilo što ona i suprug nisu pozvani na slavlje koje je ćerka pravila povodom useljenja u novi dom. 
- Volela bih da čujem šta drugi roditelji misle o ovome. Da li je previše što očekujemo posle svega bar mrvicu poštovanja i mir u sopstvenoj kući - upitala je ona.

shutterstock.com

Majka ne želi da joj ćerka i zet nepozvani upadaju u kuću i iznose šta im treba

Saveti drugih roditelja

Na forumu je usledila rasprava oko dece i postavljanja granica. 
- Umesto da im samo odzmete ključeve od kuće treba da porazgovarate sa ćerkom kao sa odraslom osobom i objasnite joj da su ona i muž sad odrasle i samostalne osobe i da tako treba da se ponašaju-

- Ja bih lično seo s njima i rekao im kako se osećam. Čini mi se da imate dovoljno dobar odnos s njima da se neće naljutiti ili postati ogorčeni zbog vaše odluke da im oduzmete ključ od sopstvenog doma-

- Već na početku ste napravili veliku grešku što ste im dozvolili da se usele u vaš dom i ponašaju se kao adolescenti dok vi trčkarate okolo, kuvate, spremate i perete za njima. Sad je to teško ispraviti-

- Živim pored svoje mame, imam ključ od njenog stana i ulazim samo da zalijem cveće kad je ona na putu. Ne bih se usudila da uđem u njenu kuću kad ona nije tu, a sigurno ne bih ulazila kad ona spava-

- Morate da im se suprostavite i postavite granicu da vaša ćerka i zet shvate da je to linija preko koje neće moći da idu. Njihovo ponašanje neće prestati dok ima jasno ne stavite do znanja da su preterali. Ili jednostavno promenite bravu, nemojte to čak ni da im kažete - bili su samo neki od komentara drugih roditelja.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)