Roditeljstvo

KRISTINA IMA SAMO 26 GODINA I 22 DECE I NEMA NAMERU DA STANE: Ćerku je rodila sa 17, a onda su počela da stižu i ostale bebe!

Ova porodica živi u trospratnoj kući, imaju 16 dadilja i nedeljno troše između 4.000 i 4.700 evra samo na potrepštine za mališane.

17.04.2023 17:01

KRISTINA IMA SAMO 26 GODINA I 22 DECE I NEMA NAMERU DA STANE: Ćerku je rodila sa 17, a onda su počela da stižu i ostale bebe!
Printscreen Instagram/batumi_mama

Kristina Ozturk, supermama iz gruzijskog grada Batumi, ima samo 26 godina i 22 dece. Međutim, ona i njen suprug Galup (59) nemaju nameru da stanu jer imaju želju da imaju zaista veliku porodicu.

Osim njihove dece Galup ima i devetoro naslednika iz prethodnih veza i brakova. U njihovoj kući uvek je živo i veselo, a osim ćerkice koju je sa 17 godina rodila Kristina ostalu decu dobili su pomoću surogat majki u razmaku od samo 18 meseci.

Prvo dete sa 17 godina

Kako je ispričala ta supermama, supruga je upoznala kad je imala samo 16 godina na odmoru u Gruziji.

- Odmah smo kliknuli i znala sam da je on čovek mog života iako je dosta stariji od mene. Oduvek sam sanjala da imam veliku porodicu, a isto je želeo i moj muž. Nakon što smo se upoznali i zavoleli krenuli smo u ostvarivanje zajedničkog sna. Ne znam da li smo najveća porodica na svetu, ali znam da smo najsrećnija - rekla je mlada mama. 

Nakon što je rodila ćerkicu sa samo 17 godina, prvobitni plan nje i njenog supruga je bio da ona svake godine rodi po jedno dete. A, onda su shvatili da svoj san o velikoj porodici mogu brže i lakše da ostvare pomoću surogat majki. Za to su platili 156.000 evra, a sva deca u njihov dom u Batumi stigla su u roku od 18 meseci. Kako ne može sama da izađe na kraj sa toliko dece par je angažovao 16 dadilja koje žive zajedno s njima i pomažu Kristini oko odgajanja dece.

- Nedeljno potrošimo između 4.000 i 4.700 evra samo za potrepštine za decu. Svaku dadilju plaćamo oko 400 evra nedeljno. Trenutno živimo u kući na tri sprata, ali je već izvesno da ćemo morati da se preselimo u veći dom kad mališani još malo porastu. Za sad ima mesta za sve nas, ali će se to vrlo brzo promeniti - ispričala je Kristina kroz osmeh.

Bajkoviti princ

Opisujući svog supruga Kristina je rekla je da je on njen mentor, životni vodič i bajkoviti princ, sve u jednom. Iako je postala mama vrlo mlada ona smatra da nije propustila ništa u životu, naprotiv, raduje se što će ona i njen suprug imati još naslednika jer nemaju nameru da se zaustave na 22 dece. 

I njen suprug ne štedi komplimente na račun supruge.

- S njom je uvek lako, ona je uvek nasmejana, stidljiva i tajanstvena u isto vreme. Bila je to ljubav na prvi pogled i bio sam oduševljen kad mi je rekla da mašta o velikoj porodici, baš kao i ja - ispričao je njen muž.

Kristina priznaje da iako ima pomoć dadilja nije jednostavno brinuti o 22 dece koja su sličnog uzrasta, zato svaki dan brižljivo planira.

- O velikoj porodici sa puno dece sanjala sam od detinjstva. Moj suprug je imao iste snove i i sad zajedno gradimo veliku, srećnu porodicu - rekla je ona.

Svoja iskustva Kristina je pretočila u knjigu za mame, ali se bazirala isključivo na period od rođenja do prve godine bebe jer s tim periodom ima najviše iskustva.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)