Roditeljstvo

GRUBA VASPITNA METODA JEDNE MAME IZAZVALA HAOS NA MREŽAMA: Evo kako je naterala decu da skupljaju igračke za sobom, mnogima se to nikako nije dopalo! (FOTO/VIDEO)

Selini Bajs dosadilo je da rasprema kuću za decom i rešila je da ih jednom metodom zauvek natera da razmisle dvaput pre nego što odbiju da pospreme igračke.

30.01.2023 14:03

GRUBA VASPITNA METODA JEDNE MAME IZAZVALA HAOS NA MREŽAMA: Evo kako je naterala decu da skupljaju igračke za sobom, mnogima se to nikako nije dopalo! (FOTO/VIDEO)
Shutterstock

Roditeljstvo nosi sa sobom more izazova, a sređivanje kuće za decom samo je jedan od njih. Mališane je neophodno i animirati da bi se igrali, tako da su mnoge mame presrećne i samom činjenicom da im se deca sama zaigraju. One se zato ne libe da posle igrarije pospreme dom, pošto su ih deca ipak ostavila na miru bar da popiju kafu i spreme ručak. Žene su na retkim trenucima mira izuzetno zahvalne, tako da nema toga što neće uraditi samo ukoliko se dete igra samo sa sobom ili drugim detetom, a da ne postavlja milion pitanja ili zahteva da i mama učestvuje u igri sa njim.

Ipak, sve ima svoje granice, pa tako i mame nisu superheroji, iako često deluje da jesu. Njihovo strpljenje i granice tolerancije ipak postoje. Selina Bajs je samo jedna od žena kojoj je dozlogrdilo da rasprema kuću za decom. Ona je, naime, pokušala bezbroj puta da bez pogovora pospremi dom za decom i sredi sve igračke, međutimm to je počelo da prerasta u svakodnevnicu. Kroz kuću više nije moglo da se hoda, a da se ne gazi po igračkama, pa se Bajsova dosetila sjajne metode kojom se nada da je jednom zauvek naučila decu da za sobom rasklanjaju svoje omiljene stvari.

TikTok-s31nla

Jedna mama je pokazala kako je naučila decu da rasklanjaju za sobom 

Ništa nije davalo rezultate, ni razgovor, molbe, saveti, besomučna opominjanja, kao ni kazne i nagrade. Selina je na kraju morala da uzme stvar u svoje ruke i evo kako je naterala decu da ubuduće srede igračke po sobi. Njen video na TikToku pregledan je 1,1 milion puta, ima 51.300 sviđanja i na hiljade komentara. 

- Završila sam s pričanjem deci da pokupe igračke, ako im nešto ostane na podu, nestane! - napisala je Bajsova na snimku koji je izazvao pravu lavinu komentara na TikToku.

Ta mama se na snimku nalazi među gomilom igračaka koje su razbacane po podu. U rukama drži štapni usisivač i usisava šta god joj dođe pod ruku. Tako je u aparatu završila gomila manjih igračaka. Primetno je da veće igračke nije moguće usisati, pa se veruje da ta scena više ima vaspitni karakter. 

- Verovatno daje primer deci šta treba da se radi. Možda će neke sitnice i završiti usisane, ali većinu stvari ova žena će očistiti po usisavanju i privremeno skloniti -

- Ženo, tu su tvoje pare uložene! Ne verujem da će deca biti previše potresena ovim -

- Ovo je loše za usisivač. Umesto toga savetujem da uzmeš vreću i u nju pokupiš i ostaviš sve ove stvari. Ako ih ne traže u narednih nekoliko nedelja, nikada im zapravo nisu ni bile neophodne, samo su pravile lom! -

- Oni su deca još toliko malo. Pusti ih nek uživaju u detinjstvu pošto neće zauvek praviti takav lom, ili jednostavno nemoj da im kupuješ ovoliko igračaka -

- Ovo nije pametna vaspitna metoda, tačnije nije uopšte "vaspitna metoda" i može da istraumira decu -

- Meni su roditelji baš ovo radili i počela sam da sređujem svoje stvari "pod konac"! - glase samo neki od komentara na video-snimak koji je, očekivano, izazvao podeljene reakcije. 

Iako eksplicitno nije otkrila da li je njena "akcija" imala efekta, veruje se da jeste, budući da je podelila snimak na TikToku.  

BONUS VIDEO:

Komentari (0)