Ispovesti

RODILA sa 66 godina: Najstarija mama na svetu i dalje trpi LINČ javnosti! (FOTO + VIDEO)

Da za roditeljstvo nikad nije kasno dokazala je Adrijana koje je ćerku Elizu rodila u 67. godini, a svet i dalje bruji o tome! Njihova ljubav je dokaz da mnogi greše!

15.06.2022 20:00

RODILA sa 66 godina: Najstarija mama na svetu i dalje trpi LINČ javnosti! (FOTO + VIDEO)
Prntscrn/YouTube/STII DESPRE TOATE

Adrijana Iliesku je Rumunka koja je šokirala ceo svet kada je 16. januara 2005. godine u svojoj 67. godini rodila ćerku Elizu Mariju.

Ova žena je ušla u Ginisovu knjigu kao najstarija žena na svetu koja je rodila dete u tim godinama.

Prntscrn/YouTube/STII DESPRE TOATE

Rodila dete u 66 godina

Adrijana je bila profesorka rumunskog jezika i književnisti, a udala se već sa 20 godina.

Njen muž nažalost nikada nije želeo decu, a posle neizbežnog razvoda, ona se posvetila profesorskoj karijeri na rumunskom univerzitetu.

Ova Rumunuka se čak punih 9 godina borila sa neplodnošću, a svaki pokušaj da zatrudni bio je bezuspešan.

Adrijana nije imala ni porodicu ni bliske prijatelje koji bi joj pomogli u nevolji. Razočarana što će penzionerske dane provesti sama, ona je otišla kod dr Bogdana Marineskua i zamolila ga da je oplodi IVF metodom.

Prntscrn/YouTube/STII DESPRE TOATE

Adrijana je želela dete celog života

- Otišla sam kod doktora i rekla mu da želim bebu. Objasnila sam mu da nisam pušač, ne pijem alkohol i ne bolujem od neke teške bolesti. Porodična genetika mi je takva da ukoliko budem živela dugo kao i moji roditelji, mogla bih bar 20 godina da provedem sa svojim detetom. Mislim da imam još dosta toga što bih mogla da pružim svojoj bebi - rekla je ova hrabra žena svome lekaru.

Doktor, ne samo da je odlučio da uradi intervenciju vantelesne oplodnje, već je pristao da u slučaju prevremene smrti gospođe Iliesku postane kum njenog deteta i brine se o njemu do punoletstva.

Adrijana je u početku nosila trojke, ali je čak dve od njih izgubila tokom trudnoće i na kraju je rodila ćerku Elizu Mariju.

Porođaj je bio prevremen u 7. mesecu i beba je morala da bude u inkubatoru, ali vrlo brzo je napredovala i stasala u zdravo dete.

- Ona je vredna i pametna devojčica - govorila je o svojoj ćerki Adrijana koja ju je vrlo brzo naučila da čita, piše, broji, sabira i crta.

Prntscrn/YouTube/STII DESPRE TOATE

Eliza je bila napredna devojčica

Osuda javnosti nije izostala.

Mnogi su smatrali da je ova žena prestara da bi bila majka i da je to što je na kraju 7. decenije rodila dete čista ludost i krajnji sebičluk.

Adrijana je pobožna katolkinja koja je rešila da odmah po rođenju ćerkicu i krsti.

Prntscrn/YouTube/STII DESPRE TOATE

Ljubav majke i ćerke nije izostala

- Na samom krštenju monahinje su me gledale osuđujuće, a jedna je čak rekla da je moja Eliza došla od strane "mračne sile". Smatram da je moja ćerka došla od samog Gospoda i niko me neće ubediti u suprotno! - istakla je Ilieskova, a preneo portal Bright side.

Mnogi koji je ne znaju misle da je ova žena zapravo baka, a ne mama devojčice.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CANCAN.ro (@cancan.ro)

Njih dve žive u malom stanu u Bukureštu, a budući da Adrijana ima penziju od svega 250 dolara, fakulet na kome je predavala joj je izašao u susret i omogućio joj da nastavi sa predavanjima kao vanredni profesor.

- Čujem komentare na sve strane da nisam smela da rodim dete u ovim godinama. Ipak smatram da nisam toliko sebična, jer budući da sam u penziji svo svoje vreme sam podredila njoj - navodi ona, a prenosi britanski Daily Mail.

Adrijana sada ima 83 godine dok njena ćerka ima 17. Eliza je već učestvovala na mnogim takmičenjima i planira da upiše fakultet.

Ova žena se i u 9. deceniji oseća vrlo "živahno" kako sama kaže, a ljubav njene ćerke je upravo vetar u leđa koji čini da joj i dalje ništa ne pada teško.

Prntscrn/YouTube/STII DESPRE TOATE

Adrijana i Eliza danas

Evo i kako Eliza marija izgleda danas.

Prntscrn/YouTube/STII DESPRE TOATE

Marija Eliza

 

BONUS VIDEO:

 

Komentari. (0)